Boureanu: Lui Boc ii va fi foarte greu intr-o competitie cu Blaga

Vineri, 04 Martie 2011, ora 10:41
1450 citiri
Boureanu: Lui Boc ii va fi foarte greu intr-o competitie cu Blaga

Deputatul PD-L Cristian Boureanu e de parere ca Vasile Blaga ar avea prima sansa intr-o batalie pentru presedintia partidului cu premierul Emil Boc.

Intrebat ce sanse ar avea Boc intr-o competite cu Blaga, Boureanu a raspuns foarte decis. "Cu Vasile Blaga ar fi foarte greu. Vasile Blaga reprezinta o forta in PD-L. Eu am militat intotdeauna pe ideea unor discutii in partid, a unor intelegeri, pentru ca orice lupta sangeroasa intr-un partid la putere se rasfrange si asupra societatii. Cred ca se poate ajunge la o solutie negociata din care partidul sa iasa intarit", spune deputatul intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Totodata, Cristian Boureanu s-a pronuntat din nou impotriva "aripii reformiste" din partid, reprezentata de Monica Macovei, Cristian Preda si Sever Voinescu.

"Am inteles ca unul dintre cei trei isi doreste sa fie presedintele partidului. Aici lucrurile sunt mai dificile, legate de experienta, de prezenta in filiale. Eu pun o intrebare banala: cati dintre ei au fost in toate filialele partidului macar o data? Cati din ei au fost in toate judetele tarii cel putin o data?"

Cristian Preda: I-am spus lui Boureanu sa comenteze cu textul in fata, nu ca nu citeste.

Totodata, el i-a acuzat pe acestia ca impun niste criterii de integritate mult prea dure si ca una dintre propunerile lor, crearea unui organism care sa excluda dreptul la candidatura al unor oameni cu probleme cu legea, are o paralela doar in fosta URSS.

"Care principiu al democratiei cunoscut de decanul facultatii de stiinte politice Cristi Preda sau de fostul ministru al justitiei Monica Macovei, sau de fostul ziarist de dreapta Sever Voinescu le da dreptul sa stabileasca un comitet care sa excluda dreptul la candidatura a acestor oameni. Sa-mi dea un exemplu de un partid din societatea democratica care are un astfel de comitet si eu ii sustin. Eu cunosc un singur partid care avea un astfel de comitet, partidul comunist al Uniunii Sovietice", a mai spus Boureanu.

Cristian Boureanu: Blaga ar fi un bun presedinte de partid.

Citeste si:
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 17 august, că a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva Covid-19 pentru acest an şi...
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Comentarii
Cicero
rank 5
Boc promoveaza politica prin valori, cinste si reforme, Blaga prin smechetii, spaga si galeti cu pomeni