Ce-ar trebui sa faca un traseist? Hava: Sa stea o jumate de an pe Muntele Sfant, pentru curatenie

Vineri, 08 Martie 2013, ora 19:33
2952 citiri
Ce-ar trebui sa faca un traseist? Hava: Sa stea o jumate de an pe Muntele Sfant, pentru curatenie
Foto: Monitorul de Alba

Vicepresedintele PDL Mircea Hava a precizat ca orice om politic ar trebui sa treaca la alt partid, daca asta ar fi spre binele oamenilor din regiunea sa, subliniind ca acest lucru nu reprezinta "o tradare".

Totodata, a explicat ca este putin probabil sa paraseasca partidul si precizat ce ar trebui sa faca un politician care trece la alta formatiune politica.

Vorbind despre afirmatia ca ar fi dispus sa paraseasca PDL si sa se alature altui partid, in cazul in care acest lucru ar ajuta municipiul al carui primar este, Alba Iulia, sa devina capitala de regiune, dupa reorganizara administativa, edilul democrat-liberal a spus ca a fost totul doar un exercitiu: "Ma bucur ca am atata importanta in momentul in care spun o chestiune care nu e o ok".

Vicepresedintele PDL Mircea Hava ar pleca la alt partid, daca acest lucru ar ajuta Alba Iulia

"Pur si simplu le-am spus ziaristilor apoi, dupa ce am discutat cu ei, 'O sa scrieti, stiu ca o sa scrieti, pentru ca pentru voi este o veste teribila. Dar eu am spus, este un exercitiu, si ma bucur ca acordati atata importanta' (...). M-as fi bucurat mai mult daca s-ar fi acordat importanta la alte lucruri pe care le spun eu.

A fost un exercitiu, a fost o poveste legata de alte chestiuni, au fost si colegi de-ai mei care au spus asta. Ca om politic poti sa spui - nu vreau sa ma scuz sau sa credeti ca imi retrag - 'Daca odata si-odata interesele majore, teribile, imi cer sa fac un pas de genul asta, il fac'. Pentru ca nu moare nici partidul, nu mor nici eu. Nu moare nimeni", a declarat Mircea Hava, pentru Ziare.com.

O posibila tradare a partidului? "Never!"

Intrebat daca este posibil totusi ca cineva din PDL sa treaca la alt partid, vicepresedintele democrat-liberal a raspuns: "Totul este o miscare politica, s-ar putea daca toate interesele sunt majore in zona respectiva, ca cineva sa-si calce pe suflet".

"Insa, din cat ii cunosc eu pe oamenii de la noi, va fi destul de greu. Chiar daca vor face treaba asta, cred ca se vor duce undeva, pe Muntele Sfant, sa aiba o jumate de an de momente de curatenie. Pentru ca si eu daca as face lucrul asta, daca l-as face, m-as simti foarte murdar sufleteste", a afirmat presedintele PDL Alba.

Acesta a adaugat insa ca este greu pentru cineva cu "cicatrici" si care este de mult timp in partid, trecand atat prin opozitie cat si pe la putere, sa plece dintr-o parte in alta.

"Cine stie ce ar trebui sa ni se ofere pentru lucrurile astea. N-as face lucrul asta pentru mine personal niciodata, orice mi s-ar putea intampla si orice mi s-ar putea falfai prin fata ochilor! Never!", a subliniat primarul.

Despre posibilitatea trecerii la un alt partid, dintr-un motiv nobil: "Nu e tradare, sa nu fim ticalosi!"

In schimb, daca ar exista un interes al oamenilor, al regiunii sau al locului pe care il conduce, orice lider politic ar trebui sa treaca la alt partid, considera Mircea Hava, care mentioneaza insa ca in cazul sau "este o cale atat de lunga, a fost o discutie si un exercitiu".

"Sa nu fim ticalosi: orice om politic ar trebui sa faca chestiuni de genul asta in momentul in care e o treaba legata de interesele regiunii, locului, oamenilor de acolo. Nu poti sa pui politica ta personala, ca daca discutam de doctrine toate vor binele poporului.

Deci daca ar fi o problema de genul asta, atunci orice om politic ar trebui sa gandeasca in sensul asta, nu e o chestiune de tradare, de tradatori, ci e cu totul altceva. Dar pana acolo e o cale atat de lunga... Tot timpul este un 'daca'. Chiar in momentul in care s-ar intampla asa ceva, va dati seama ca mi-ar fi foarte greu sa fac un lucrul de genul asta", a precizat liderul PDL Alba.

Fara reprosuri din partea lui Vasile Blaga: "Este prietenul meu, a fost o chestiune de gluma"

Vicepresedintele PDL a asigurat ca presedintele democrat-liberal Vasile Blaga nu i-a facut reprosuri ca urmare a acelor declaratii, precizand ca are o anumita pozitie in PDL si ca liderul partidului este prietenul sau.

"Vasile Blaga in primul rand este prietenul meu (...), stia de toata chestiunea, eu l-am sunat, 'Vezi ca apare ceva', si toata chestiunea a fost o treaba de gluma, pana la urma. 'Gata', zice, 'ai face orice pentru capitala regionala'. 'Mai Vasile, nu stiu, sa vedem'. Bineinteles ca tot timpul stie de gluma.

In PDL si unde sunt eu nu cred ca are cineva chestiunea de a ma trage de urechi, ca sa ma arate cu degetul. La mine este cu totul altceva. Pe mine nu m-a construit nimeni si sunt mandru de treaba asta. Am construit o organizatie, nu singur, in ani de zile, teribila, puternica si iata ca aceasta organizatie a trecut si peste tsunami asta care a fost (alegerile locale - n.red.)", a punctat primarul municipiului Alba Iulia.

Nu in ultimul rand, acesta a subliniat ca sustine candidatura lui Vasile Blaga la presedintia PDL, fiind chiar al doilea care a semnat pe motiunea acestuia.

"Nu fac niciun pas, puteam sa il fac de 20.000 de ori. Dar in momentul unei discutii superserioase si daca asta ar inclina balanta in ceea ce dorim noi - Alba Iulia capitala - m-as gandi la lucrul asta, l-as pune in discutie, n-as spune de la inceput 'Hai plecati si lasati-ma in pace'. As spune 'Hai sa discutam, poate gasim si alta solutie'", a declarat Mircea Hava, joi, declaratie de la care au pornit discutiile privind o posibila plecare a sa din partid, dupa ce un alt lider PDL important, Mihai Stanisoara, si-a anuntat trecerea la PNL.

Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara pleaca la PNL

Intrebat daca momentul este unul sensibil pentru partid, presedintele PDL Alba a raspuns: "Nu e niciun moment sensibil".

"Eu sunt astazi (vineri - n.red.) cu Vasile Blaga la Deva, ma duc sa-l astept la Alba Iulia, deci nu e niciun moment sensibil. Daca cineva vrea sa sensibilizeze chestii de-astea, e problema lui, domnule. Sa le gadile, sa le lustruiasca, sa le dea cu lac...", a mai afirmat vicepresedintele PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Mircea Hava plecare PDL, #Hava Alba Iulia capitala regionala, #traseisti PDL, #Mircea Hava sustinere Vasile Blaga, #Hava plecare Stanisoara, #Mircea Hava tradare PDL , #stiri PDL