Cine patroneaza sistemul mafiot din Romania (Opinii)

Vineri, 04 Martie 2011, ora 19:50
4911 citiri
Cine patroneaza sistemul mafiot din Romania (Opinii)
Foto: gandul.info

Nu trece zi sa nu apara cate un denuntator care sa ne explice, cu sau fara dovezi, cum ANAF ii cerea spaga, cum Blejnar e patronul mafiei organizate a statului si cum banii astfel obtinuti ajungeau la un partid sau altul. Sau doar la un partid. Ca Blejnar ar fi trebuit sa isi prezinte demisia de onoare de acum un an aproape e o alta chestiune, dar cum ne-am obisnuit sa traim in tara ipocritilor, sa nu mai insistam asupra onorabilitatii sefului de la ANAF.

Sa ne aducem aminte cum a devenit Blejnar cunoscut in functia de presedinte ANAF. La mijlocul lunii iulie 2010, el surprindea intreaga presa cu afirmatia ca "nu sunt multumit de calitatea morala a multora dintre angajatii Garzii Financiare", pentru ca "iau spaga". Hodoronc - tronc. Nu pentru noi, cei care mai avem inca mintea intreaga si nu ne imaginam ca masinile, casoaiele de lux si conturile pline, pe care le detin toti acesti functionari si politicieni, angajati o viata la stat, le-au dobandit prin munca cinstita si asidua in sistemul bugetar.

Acum, peste timp, facand conexiunile cu declansarea procesului de "curatire din vami", initiat intr-o sedinta de CSAT chiar in vara anului trecut, putem sa il banuim pe Sorin Blejnar ca tocmai ce incercase atunci sa transmita un mesaj de avertizare catre proprii angajati, dupa aflarea declansarii actiunii "Cu Vamile curate". Poate ca da, poate ca nu, iar declaratia lui Blejnar nu a fost decat o coincidenta nefericita. Chiar si asa.

Care ar mai putea fi motivul pentru care presedintele unei institutii care se dovedeste a fi o colcaiala de spagari, corupti, santajisti si fripturisti, bambuisti si filfizoni, mai are tupeul sa stea in functie, dupa ce nu a reusit in jumatate de an sa sanctioneze niciun angajat dintre aceia multi de care se declara nemultumit ca iau spaga? Sau doar a incercat sa isi avertizeze subordonatii, public, ca sa auda si ultimul vames ca e timpul sa puna capac obisnuintelor.

Blejnar a fost numit in functie la inceputul lui ianuarie 2009, iar daca ar fi vrut sa declanseze vreun proces de curatare a sistemului, ne putem lesne imagina ca ar fi avut tot timpul sa o faca pana in iulie 2010. Din acest moment insa, Blejnar devine vedeta nationala.

Tot mai vocal, tot mai tupeist, gafand incredibil pentru pozitia pe care o ocupa, Sorin Blejnar nu a furnizat din acel moment decat probe pentru demisia sa. Ironiile deplasate si cinismul grobian manifestate la adresa grevistilor de la ministerul Finantelor, despre care spunea ca isi manifesta bucuria fata de adoptarea unei legi si le promitea sa le aduca pat sa doarma in sediul institutiei, ar fi trebuit sa il faca de mult uitat pe acest Blejnar.

Cum traim in tara in care stim ca traim, dupa aceste incidente Blejnar nu a devenit decat si mai obraznic. A sunat in emisiuni de televiziuni pentru a face publice informatii confidentiale, pentru a-l compromite pe Ponta cu dosare ascunse, a amenintat mai mult sau mai putin voalat jurnalisti, totul culminand cu faptul ca a inceput sa-i dea in judecata pe toti cei care il acuza sau il indica drept capetenia sistemului mafiot de la ANAF.

Partidul care l-a numit in functie, in speta PD-L, tace malc in cazul sau, iar unii membri chiar au inceput sa formeze un zid protector. Pana cand nu va fi trimis in judecata, spune Boc, Blejnar ramane in functie. In acelasi timp, tot mai multe persoane depun marturie despre mafia care se practica in cadrul ANAF. Si toti il indica drept "colector" al spagilor pe Blejnar. Cine isi imagineaza ca, daca ar fi adevarata aceasta varianta, milioane de euro astfel stranse ar ramane toate in poala lui Blejnar, inseamna ca a trait de pomana pana acum.

Singura intrebare care mai are rost a fi pusa in cazul Blejnar - ANAF si zecile de milioane de euro colectate prin structura corupta a vamesilor si inspectorilor fiscali este daca sistemul mafiot va cadea sau totul se va limita la cei cativa pioni, care si ei vor fi eliberati peste cateva luni (cel mult doi-trei ani, pentru buna purtare si fobie fata de spatii inguste si stramte). Raspunsul abia incepe cu Blejnar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Sorin Blejnar presedinte ANAF, #Partidul Democrat Liberal, #Traian Basescu presedinte, #Emil Boc premier , #stiri PDL
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Va inghesuiti degeaba sa dati cu noroi in Blejnar . Nu el a inventat nici spaga si nici sistemul mafiot . Mai degraba , ce faceti voi suna a razbunare pt ca v-a dat in gat sistemul .
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5