Citesti, recitesti si nu iti vine a crede (Opinii)

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 19:20
7327 citiri
Citesti, recitesti si nu iti vine a crede (Opinii)

Fauritorii brandului PD (apoi PDL) + Basescu nu sunt multi, ii poti numara pe degete. Comparand insa sustinerile lor din perioada progresista, cand partidul crestea intr-o zi cat altele intr-un an, cu cele de azi, din perioada regresiv-decadenta, cand a ajuns de unde a plecat, citesti, recitesti si nu iti vine a crede. Unul dintre cei mai vajnici forjori si promotori a fost Traian Radu Ungureanu, fost jurnalist la BBC.

Iata ce a ajuns sa declare la doar cativa ani de vremea gloriei portocalii: "alegerile vor hotari daca ne asternem pe o directie care asigura supravietuirea noastra ca societate, ca stat. Sau, in cazul in care nu le castigam, o noua faza istorica in care Romania se inchide, in care Romania pierde legaturile .. cu sistemul european, cu economia, cu comertul deschis spre lumea competitiva. Se intoarce spre o zona de colonizare interna in care o trupa redusa controleaza resursele..."

Cazul TRU e simptomatic

Cazul TRU nu este insa unul singular. Aceleasi sustineri le-am regasit atunci in forme diverse la Sever Voinescu, Mircea Mihaies, Cristian Preda... Numai ca gloria si marirea au fost mult prea repede trecatoare, iar dupa optimismul viguros, dupa increderea si fudulia ca sunt cei mai tari s-au ivit, fireste, degringolada si deceptia. Regrete lacrimogene razbat azi si din interviuri, declaratii, abordari pe blog ale Elenei Udrea, Cezar Preda, Ioan Oltean etc.

E clar. In mintea liderilor, a activistilor, intelectualilor(!) portocalii, PDL si Basescu erau centrum mundi, adica buricul pamantului, dupa ei se ghidau timpul si soarele, iar fara Basescu, Boc, Ungureanu, Voinescu... nu putem supravietui, "Romania se inchide", ajungand o biata colonie la marginea Europei. Urmeaza sa-si dea obstescul sfarsit.

De la vis, la cosmar

Si iaca asa s-a transformat in cosmar visul lor de fericire eterna. Au ajuns la amenintari pentru a-si forta electoratul sa ramana unit in jurul fortosilor de altadata ca sa voteze neaparat PDL. Mai bine isi criticau propria inactivitate, a lor si a partidului. Oricum, bocetele sunt tardive, iar temerile lor au devenit deja fapte cu dumnealor la butoane, nu cu altii.

Si-au facut-o "propria manu". Mass-media e bucsita de reportaje, anchete, investigatii, analize care demonstreaza caderea cu lux de amanunte. Mai grav: pana si ofiterii lor de presa o recunosc, nu doar mogulii.

In consecinta, au iesit la atac: atacul disperatilor. Calul lor de bataie e migratiunea politica. Asa de grava, ca mor de frica sa nu le cada guvernul la motiune. Dar, cand PD s-a introlocat cu grupul Stolojan-Stoica & altii ca sa-si poata adauga litera L si sa absoarba intregul PNL, cat timp PDL s-a incumetrit cu UNPR, formatiune politica(?) alcatuita numai din tradatori si transfugi, n-au suflat o vorba despre traseism.

Necazurile se sparg in capul poporenilor

Din nefericire, la final de regim, poporenilor li se aplica lovitura dupa lovitura:

- renationalizarea proprietatilor confiscate de regimul bolsevic sau despagubirea cu 15% din valoare in 12 ani, nu restituirea fireasca in natura, asta dupa ce toti maharii lor s-au imbogatit din afaceri imobiliare, fie cu acte false, fie cu decizii discutabile in justitie, fie pe doua parale date mostenitorilor care tocmai de aceea nu puteau intra in posesie.

- pensionarilor nu li se pot restitui sumele incasate abuziv de la 1 ianuarie 2011 incoace, fiindca legiuitorul a uitat sa faca dreptate pana la capat, iar cateva milioane de batrani se calca in picioare la tribunale sa-si recapete drepturile.

Privatizare si abuz

- a mai venit si incercarea de privatizare a CupruMin, Rosia Montana, Transelectrica, gaze de sist... printr-un fel de hei-rup, fara studii de fezabilitate serioase, fara transparenta. Se pare ca investitorii-cumparatori au fost mai bine intentionati si mai informati decat guvernantii.

- universitatilor li se incalca si lor dreptul la autonomie, inscris pe frontispiciul tuturor campusurilor studentesti din lume, iar guvernul, la cererea UDMR, partid etnic al coalitiei de guvernamant, hotaraste in locul Senatului UMF infiintarea unei noi linii de predare, cu buget si statut propriu.

Deoarece nicicand PDL n-a fost interesat de durerile celor multi si amarati. In loc sa-si bata capul sa repuna economia pe picioare, a preferat varianta imediata si facila a taierilor de salarii si pensii. Moment in care steaua PDL + Basescu a inceput sa apuna.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...