Cu cine ar vota bucurestenii la parlamentare - sondaj GSSC Avangarde

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 22:37
3326 citiri
Cu cine ar vota bucurestenii la parlamentare - sondaj GSSC Avangarde
Foto: Arhiva

64% dintre bucuresteni spun ca ar vota USL la parlamentare, in timp ce PDL e cotat la 19%, potrivit unui sondaj al "Avangarde Grupul de Studii Socio-Comportamentale", realizat intre 5 si 15 decembrie.

La intrebarea cum ar vota la alegerile pentru Parlament, din procentul de 60% care declara ca merge la vot, cei mai multi, adica 64% indica USL, in timp ce PDL este preferat de 19%, Partidul Poporului de 8%, PRM de 5%, iar UNPR este cotat cu 3%.

Sondajul a masurat si perceptia pe care o au bucurestenii despre unii politicieni. Astfel, despre Traian Basescu 86% dintre repondenti declara ca au o parere proasta, 8% au o parere buna, iar 6% nu stiu sau nu raspund.

Cat il priveste pe Victor Ponta, 57% dintre repondenti au o parere proasta despre el, in timp ce 37% au o parere buna, 6% nu stiu sau nu raspund. Pe de alta parte, 48% dintre repondenti au o parere proasta despre Crin Antonescu, in timp ce 46% declara ca au o parere buna, iar 6% nu stiu sau nu raspund.

Cetatenii Capitalei si-au exprimat si parerea pe care le-o face Dan Diaconescu. Astfel, 72% au o parere proasta despre realizatorul OTV, 16% au o parere buna, 11% nu stiu sau nu raspund, iar un procent declara ca nu il cunosc. 76% dintre bucuresteni au o parere proasta despre Mircea Geoana, 19% au o parere buna, iar 5% nu stiu sau nu raspund.

De remarcat ca dintre toti politicienii de mai sus, dar si dintre alte personalitati precum: Mugur Isarescu, Adrian Nastase, Ion Iliescu, Teodor Melescanu, C.P. Tariceanu, Liviu Dragnea, Crin Antonescu are cel mai mare grad de favorabilitate (46%). Imediat dupa el se situeaza Mugur Isarescu, despre care 45% au o parere buna, iar 48% au o parere proasta.

Sondajul a fost realizat de "Avangarde Grupul de Studii Socio-Comportamentale" pe un esantion de 2004 persoane de "18 ani si peste". Esantionul este probabilist, stratificat, cu selectia aleatoare a punctelor de esantionare si a repondentilor. Interviurile s-au realizat fata in fata, la domiciliul repondentilor. Au fost verificate 1900 de chestionare aplicate, telefonic si la domiciuliul respondentului. Cercetarea a fost realizata intre 5 si 15 decembrie.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#pdl sondaj Bucuresti, #USL , #stiri PDL