Cum a pierdut PD-L Capitala prin metoda Nastase

Autor: Bogdana Boga
Sambata, 24 Mai 2008, ora 19:10
8627 citiri
Cum a pierdut PD-L Capitala prin metoda Nastase

Incet, dar sigur, PD-L scapa Bucurestiul din gheare, culmea, chiar prin metoda brevetata de Guvernul Nastase: aroganta ridicata la rang de strategie politica.

Sorin Oprescu sta cel mai bine in sondaje si l-ar putea invinge, in turul doi, pe Vasile Blaga, gratie autoizolarii in care s-a inchis PD-L. La sectoare, singurul democrat-liberal mai mult ca sigur de victorie este Liviu Negoita.

Chiar si Traian Basescu a simtit ca PD-L e pe cale sa piarda Capitala, fieful de dreapta care l-a saltat pe el si l-a ajutat sa il invinga pe Nastase in 2004. Iata motivul pentru care locomotiva PD-L a simtit nevoia sa faca ceva si a iesit in cateva randuri la atac impotriva "acestui Oprescu", cel care ar putea sa le sufle pedelistilor fotoliul de primar general, care credeau pana acum ca le apartine de drept.

Seful statului pare sa fie singurul care isi da seama de efectul psihologic pe care pierderea Capitalei l-ar avea asupra electoratului fidel PD-L.

Pentru Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu si restul partidului a venit ora scadentei. Trebuie sa plateasca foarte scump aroganta din ultimii ani, in care au crezut ca este suficient sa se ascunda in spatele lui Basescu, sa faca borduriade si dea tunuri imobiliare si financiare patentate in trecut de PSD.

Poporul atat de drag presedintelui se astepta ca acest partid de incoruptibili sa recicleze clasa politica printr-o epurare pe criterii de performanta si integritate. Si, cand colo, ce a facut PD-L? Si-a trimis adversarii in pelerinaj la DNA si, in patru ani, capabilii procurori-anticoruptie nu au reusit sa finalizeze cu condamnare niciun dosar greu.

In plus, dupa ce ai criticat din Opozitie racolarile facute de PSD pana in 2004, e greu sa fii credibil cand recurgi la aceleasi tactici furand candidatii altor partide. Fostul primar PSD al sectorului 1, Vasile Gherasim, a aterizat pe o pozitie eligibila a listei de candidati la Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Iar Cristian Poteras, candidatul de la sectorul 6, este un primar liberal care a schimbat tabara dupa ce a fost ales. Ce-i drept, sondajele arata acum ca Poteras sta cel mai bine si poate sa mai ramana 4 ani la primarie.

In provincie, PD-L are sanse sa obtina rezultate bunicele, dar Bucurestiul pare sa fie ca si pierdut.

In afara pe Liviu Negoita, candidatii de la sectoare sunt neconvingatori si au putine sanse de izbanda.

Razvan Murgeanu, cu toata imaginea lui de om bun la toate si mereu la locul potrivit, nu reuseste sa se impuna si in sondaje mai bine sta actualul primar Chiliman.

Sectoarele 2 si 5 sunt ca si castigate de Ontanu si Vanghelie, chiar din primul tur. Iar la sectorul 4, batalia pare sa se dea intre verdele Inimaroiu si conservatorul Piedone.

E si normala aceasta situatie daca te gandesti, de exemplu, ca lozinca lui Dan Cezar Ionescu este de-a dreptul penibila "un Negoita pentru sectorul 2". Incercarea PD-L de a se agata de succesul finului lui Videanu nu pare sa aiba sorti de izbanda.

PD-L mai are si alta problema - Adriean Videanu, omul care, asa cum singur a declarat, si-a propus sa "sparga Bucurestiul si a reusit". Ceea ce nu si-a propus, dar a realizat, este sa ii infurie suficient pe bucuresteni, incat sa nu mai vrea sa auda de alt primar general de la PD-L.

Citeste si:
Incidența cazurilor COVID scade ușor în București. La cât a ajuns
Incidența cazurilor COVID scade ușor în București. La cât a ajuns
Incidența cazurilor COVID din București a scăzut foarte ușor, până la 16,38 la mie, potrivit datelor publicate duminică, 24 octombrie, de Direcția de Sănătate Publică. Este a doua...
Maraton de vaccinare în Bucureşti: Peste 22.000 de persoane au fost imunizate în 48 de ore
Maraton de vaccinare în Bucureşti: Peste 22.000 de persoane au fost imunizate în 48 de ore
Autorităţile anunţă că, de la debutul Maratonului de vaccinare din Capitală, au fost vaccinate peste 22.000 de persoane, cele mai multe în centrul de la Palatul Copiilor. Comitetul...
Sursa: Ziare.com