Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Deputatul Mircia Giurgiu, exclus din PD-L

Luni, 21 Martie 2011, ora 16:31
1961 citiri
Deputatul Mircia Giurgiu, exclus din PD-L
Foto: napocanews.ro

Biroul Permanent National al PD-L a adoptat in unanimitate o hotarare prin care Mircia Giurgiu este propus pentru excluderea din partid din cauza faptului ca a votat pentru motiunea de cenzura a Opozitiei de miercurea trecuta.

"Astazi Biroul Permanent National al PD-L a votat in unanimitate si va propune Consiliului National de Coordonare excluderea din PD-L a deputatului Mircia Giurgiu pentru faptul ca a votat motiunea de cenzura de saptamana trecuta", a anuntat Gheorghe Flutur la finele sedintei de luni a BPN.

Intrebat daca se va trece si la sanctionarea efectiva a deputatilor care au votat motiunea de cenzura din iunie 2010, printre ei aflandu-se acelasi Mircia Giurgiu, vicepresedintele Gheorghe Flutur a raspuns: "Este o hotarare a BPN referitoare la un coleg de-al cnostru care a inteles sa incalce regulile si statutul. Este o hotarare a BPN pentru excluderea din PD-L." Democrat-liberalul a mai precizat ca, pana la viitoare intrunire a Consiliului National de Coordonare, Giurgiu ramane membru PD-L.

Pe 21 iunie 2010, grupul deputatilor PD-L a fost chemat sa se pronunte asupra sanctiunilor pe care le propune pentru colegii lor care au votat pentru motiunea de cenzura a PSD si PNL legata de adoptarea prin asumarea raspunderii a Legii pensiilor. Din punct de vedere procedural, deputatii democrat-liberali au avut de ales intre patru sanctiuni care sa fie aplicate colegilor lor pentru votul favorabil dat motiunii de cenzura: avertismentul, atentionarea, suspendarea din functiile de conducere pe care le detin, eventual, in Camera Deputatilor, si excluderea.

"Prin vot secret, majoritatea a votat categoric in cazul lui Daniel Oajdea si lui Teo Trandafir excluderea, in cazul lui Clement Negrut avertisment, iar in cazul lui Mircea Giurgiu cel mai mare numar de voturi este pentru excludere, cealalta parte care inseamna insumarea sanctiunilor care nu este excludere este mai mare, motiv pentru care o vom prezenta Biroului Permanent", a declarat Mircea Toader, dupa numararea buletinelor de vot, adica excluderea lui Giurgiu nu a intrunit majoritatea optiunilor, desi a fost cea mai frecventa.

Toader a aratat ca cei patru vor continua sa activeze in grup pana cand, in cazul unora dintre ei, Biroul Permanent National si Consiliul National de Coordonare vor decide excluderea din partid.

Cei sanctionati au posibilitatea sa conteste deciziile la Comisia de Etica, Statut si Litigii. De altfel, Clement Negrut anuntase anterior votului ca ar putea contesta sanctiunea pe care o va primi. "Imi rezerv dreptul, pentru ca sunt membru al PD-L si cunosc foarte bine statutul, sa atac la Comisia de Etica si Litigii decizia grupului parlamentar. Ii apreciez pe colegii mei pentru modul cum au tratat situatia de la caz la caz", a spus Negrut.

Sedinta Consiliului National de Coordonare din luna februarie 2011 a avut in vedere doar chestiuni organizatorice legate de desfasurarea alegerilor interne, fara ca subiectul sanctiunilor pentru cei patru deputati sa fi fost pus macar pe ordinea de zi.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mircia Giurgiu exclus PDL, #Mircia Giurgiu votat motiune cenzura , #stiri PDL
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Acum va dati seama de ce le e frica alesilor portocalii sa mearga sa voteze, asa cum i-a mandatat electoratul?