Elevi la un miting pro PD-L: Profesorii au primit mustrari si observatii

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 17:47
1320 citiri
Elevi la un miting pro PD-L: Profesorii au primit mustrari si observatii
Foto: Hunedoara TV

Directorul scolii din comuna hunedoreana Baru, unde mai multi copii au participat la un miting electoral pro PD-L, a fost sanctionat cu observatie, iar trei profesori care au insotit elevii la manifestatie s-au ales cu mustrare scrisa, a declarat seful ISJ Hunedoara.

Sanctiunile au fost stabilite de Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Hunedoara, urmand sa fie comunicate Ministerului Educatiei in cursul zilei de vineri.

Potrivit sefului ISJ Hunedoara, Alexandru Lautaru, sanctiunea aplicata directorului scolii din Baru se traduce prin faptul ca acesta va avea diminuat calificativul pe an scolar, nu va mai putea beneficia de gradatie de merit si nu va mai putea participa la un nou concurs pentru ocuparea functiei de director.

"Puteam sa luam si masura destituirii sale, dar la 1 septembrie oricum urmeaza sa se organizeze concurs pentru ocuparea postului si am considerat ca nu este cazul sa bulversam acum activitatea scolii", a precizat Lautaru.

Principalul lucru imputat profesorilor si directorului din Baru a fost atitudinea pe care au avut-o in timpul manifestatiei si faptul ca nu au facut nimic pentru a-i convinge pe parintii sa-si trimita acasa copiii care participau la miting.

"Ii imputam directorului ca, desi nu se afla la acel moment in localitate, trebuia sa ii convinga pe parinti macar telefonic sa-i ia pe copii de acolo, acelasi lucru fiind valabil si pentru cele trei cadre didactice", a mai afirmat Alexandru Lautaru.

Dupa mitingul electoral, inspectorii scolari au audiat cadrele didactice de la scoala din Baru, dar si pe cei 18 parinti prezenti la actiune. Pentru ca manifestatia a avut loc dupa orele de curs, parintii care i-au dus pe copii la Caminul cultural sunt principalii vinovati, in opinia ISJ. Inspectorii scolari considera, insa, ca profesorii prezenti ar fi putut totusi interveni.

"Ceea ce pentru noi este reprobabil si de neacceptat este faptul ca atitudinea celor trei cadre didactice nu a fost canalizata spre gestul de a convinge parintii sa ia copiii sa mearga la domiciiu sau macar sa trimita copiii spre case", a afirmat seful ISJ Hunedoara.

Directia pentru Protectia Copilului deruleaza o ancheta

Alte doua anchete in acest caz sunt derulate de Jandarmerie si de Directia pentru Protectia Copilului.

"Noi consideram, de fapt, ca au fost incalcate si s-a comis un abuz asupra acestor copii, fiind expusi la asemenea intalniri", a declarat Viorica Popescu, director al Directiei pentru Protectia Copilului Hunedoara.

"Noi verificam aspecte privind savarsirea unor fapte ilegale privind adunarile publice, iar, in contextul in care sunt aceste fapte ilegale, verificam persoanele care le-au savarsit si luam masurile de sanctionare a acestora", a precizat, la randul sau, Nicolae Raducu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a dispus efectuarea unor verificari in comuna hunedoreana Baru, unde mai multi copii au fost filmati cand participau la un miting electoral, purtand insigne si pancarte ale candidatului PD-L la alegerile partiale pentru functia de primar.

Funeriu a declarat ca, daca se va demonstra ca reprezentanti ai scolii au fost implicati in vreo actiune de convocare a copiilor, cei in cauza "vor fi aspru sanctionati".

Copiii au fost filmati in fata caminului cultural din satul Livadia, unde membri ai organizatiei PNL aveau o intalnire cu satenii. Copiii strigau "Hotii", la adresa liberalilor, si militau pentru candidatul PD-L.

De asemenea, a mai existat un grup de copii care a scandat numele candidatului PNL la primarie.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#sanctiuni protest copii Hunedoara, #sanctiuni profesori protest PDL , #stiri PDL