Eugeniu Petrescu apare pe lista donatorilor PD-L din 2004 si 2006

Joi, 10 Februarie 2011, ora 15:28
1485 citiri
Eugeniu Petrescu apare pe lista donatorilor PD-L din 2004 si 2006

Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat intalnirea intre fostul sef al ANV Radu Traian Marginean si fostul sef al Vamii Halmeu Nicoleta Dobrescu, apare pe lista de donatori a PD-L din anul 2004 si 2006.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Asociatiei Pro Democratia, Petrescu Eugeniu a donat, in anul 2004, Partidului Democrat 298.000.000 de lei.

De asemenea, potrivit actului din 30 martie 2007, privind cuantumul total al sumelor provenite din finantarile private ale partidelor politice in anul 2006, conform Legii nr. 334/2006 referitoare la finantarea activitatii formatiunilor politice si a campaniilor electorale, publicat in Monitorul Oficial in martie 2007, Petrescu Eugeniu a donat PDL 15.000 de lei cu chitanta nr. 495 din 21.09.2006.

Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat intalnirea intre fostul sef al ANV Radu Traian Marginean si fostul sef al Vamii Halmeu Nicoleta Dobrescu, este apropiat al PDL, "cu o influenta foarte mare in partid" , sustineau surse judiciare.

Surse judiciare au declarat Mediafax ca omul de afaceri clujean Liviu Florian i-ar fi dat cei 130.000 de euro lui Eugeniu Petrescu, care i-ar fi dat la randul sau o mica parte din suma sefului Vamilor, o alta parte avand destinatie politica.

"Petrescu Eugeniu este un om in varsta, omul din umbra, o persoana cu o influenta foarte mare in PDL, care nu a iesit in public, este aproape un necunoscut pentru cei din afara, dar are o influenta foarte mare. El da ordine inclusiv unor oameni importanti. El este cel care da unda verde si pentru alte functii, nu doar in vami", sustineau sursele citate, care precizau ca acesta a impartit banii dati de Nicoleta Dobrescu pentru a fi numita in functie.

Procurorii DNA care ancheteaza dosarul mitei de la Vama Halmeu au sustinut in fata instantei care a decis arestarea a trei persoane in acest dosar ca mita a fost luata "in numele si pentru un partid politic si un sef de institutie", afirmau surse judiciare.

Potrivit surselor citate, in incheierea Tribunalului Satu Mare din 4 februarie, prin care s-a dispus arestarea celor trei invinuiti in dosarul mitei de la Vama Halmeu, se arata ca procurorul de caz a sustinut in fata instantei ca "solicitarea unor sume atat de mari, respectiv 130.000 de euro si 300.000 de euro, in numele si pentru un partid politic, si un sef de institutie, lasand sa se inteleaga ca delegarea si numirea intr-o functie publica se face doar pe criterii politice si nu de competenta, este de asemenea in masura sa provoace in randul opiniei publice un sentiment de insecuritate si neincredere in institutiile statului".

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: Ziare.com