Executivul promite CE ca va bloca legea insolventei personale

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 11:52
1428 citiri
Executivul promite CE ca va bloca legea insolventei personale

Guvernul a promis Comisiei Europene ca va retine de la promulgare legea insolvabilitatii personale deoarece aceasta ar putea submina disciplina in materie de creditare, reiese din forma finala a Memorandumului suplimentar de intelegere convenit cu UE, aprobata, miercuri, de Executiv.

Totodata, prin acest memorandum, Cabinetul Emil Boc si-a asumat intrarea in vigoare a legii privind independenta autoritatilor de supraveghere din sectorul financiar nonbancar pana la finele lunii septembrie 2010, asigurarea capacitatii BNR de a face fata provocarilor la adresa stabilitatii financiare, generate printre altele de presiunile asupra calitatii activelor, inclusiv prin planuri de contingenta, mentinerea cadrului actual de reglementare prudentiala in materie de provizionare, informeaza Mediafax..

Initiativa legislativa privind insolventa persoanelor fizice a fost inaintata chiar de senatorii PDL, aceasta fiind adoptata de toate grupurile parlamentare pe data de 23 martie.

Proiectul prevede ca debitorul, care cu buna credinta a cerut si a acceptat deschiderea procedurii insolventei, sa poata fi descarcat total sau partial de datoriile anterioare sau ulterioare deschiderii procedurii, daca bunurile sale sunt insuficiente pentru plata intregii mase credale si daca instanta i-a acordat beneficiul scuzabilitatii.

Legea mai stabileste ca debitorul de buna credinta care, fie prin plan, fie prin plata anticipata, a acoperit un minimum de 75% din valoarea totala a creantelor acceptate in lista creditorilor, va beneficia de inchiderea anticipata a procedurii si de stergerea din toate registrele de publicitate si evidentele publice a consecintelor juridice ale insolventei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#legea insolventei persoanale, #blocare proiect insolventa personala, #angajament Guvern insolventa personala , #stiri PDL
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Se pare ca reglementarile CE in plan financiar devin din ce in ce mai dure! O data cu in trarea in UE o parte insemnata a suveranitatii nationale a fost cedata CE asa ca legile Romaniei vor fi din ce in ce mai mult doar niste copii ale celor elaborate de