Ziare.com

Falca, despre infrangerea din "prima runda" cu Predoiu si proiectul sau "radical"

de Lucian Lumezeanu
Marti, 29 Octombrie 2013, ora 17:19

   

Falca, despre infrangerea din "prima runda" cu Predoiu si proiectul sau "radical"
Primarul Aradului, Gheorghe Falca de la PDL, spune ca e prea putin importanta infrangerea sa in alegerile primare din partid pentru desemnarea candidatului la prezidentiale, in regiunea Nord-Est, in care Catalin Predoiu a luat circa 90% din voturi.

Falca e de parere ca rezultatul era previzibil, desi face aluzii la prezenta foarte ridicata la vot in unele judete.

Primarul de Arad a declarat pentru Ziare.com ca aceasta e si ocazia de a-si promova proiectul sau pentru Romania, pe care-l considera "radical" si care contine, printre altele, mai multa libertate economica, sustinerea familiilor sau reduceri de taxe.

Rezultatul nu e relevant!

"Pentru mine, rezultatul primei runde de alegeri interne a fost previzibil si, in acelasi timp, irelevant. Previzibil, pentru ca, trebuie sa recunoastem, eu si cu domnul Predoiu nu am avut acelasi start si nu am fost precedati in filialele din Nord-Est de aceeasi notorietate. Eu am inceput competitia fara a detine nicio functie in partid, iar domnul Predoiu e prim-vicepresedintele PDL, premier din umbra etc. Nici nu am avut vreo clipa senzatia ca am pornit intr-o competitie a egalilor.

Dar acest lucru nu m-a oprit sa-mi pregatesc candidatura si proiectul de tara conform liniilor de forta pe care le consider actuale si necesare pentru un partid de dreapta si pentru Romania. De aceea, consider pentru moment irelevant rezultatul partial, de vreme ce numarul de membri prezenti la dezbateri a fost disproportionat de mic fata de numarul membrilor care au votat candidatii. Totusi, cred cu tarie ca am reusit sa conving o buna parte din cei cu care m-am intalnit, aceasta fiind de fapt o miza esentiala a participarii mele la competitia prezidentiabililor", a spus Falca pentru Ziare.com.

Primarul Aradului ridica si unele semne de intrebare cu privire la participarea ridicata la vot din Suceava (92%), insa nu vrea sa insiste asupra acestui aspect.

"'Societatea vie. Proiect Romania 2020', ca document fundamental al candidaturii mele, reuseste sa starneasca dezbateri, schimband perspectiva si orientand discursul catre lucrurile cu adevarat importante pentru PDL: clarificare doctrinara si afirmarea raspicata a valorilor Dreptei, unificarea fortelor de dreapta in jurul acestor valori si, pe baza acestora, un nou proiect pentru Romania, pe care doar un mare partid de dreapta il poate angaja si indeplini.

In afara acestor teme esentiale, cred ca orice rezultat al acestor alegeri interne e irelevant. Nici macar mobilizarea disproportionata la acest vot a unora dintre organizatiile din Nord-Est (Suceava, cu 92%?) nu constituie un subiect relevant de discutie, atata vreme cat esentialul e sa ne asumam mize cu adevarat importante pentru Romania", a mai comentat seful PDL Arad.

Falca spune ca are un plan 'radical'

Gheorghe Falca spune ca proiectul sau promoveaza mai multa libertate economica, mai ales pentru familii si isi propune sa reduce risipa statului.

"E momentul sa schimbam paradigma: nu mai trebuie sa gasim la nesfarsit solutii pentru a aduce bani statului, un stat risipitor si ineficient.

Trebuie sa gandim un sistem fiscal centrat nu pe stat, ci pe familia cu copii, familie care nu se afla in stare de dependenta de asistenta sociala. Trebuie sa recuperam solidaritatea naturala, din familie si comunitate, sa respingem asistentialismul.

Sa sprijinim cresterea demografica, singura care poate produce si crestere economica, reconstruind baza piramidei varstelor si multiplicand numarul cetatenilor activi, a celor care isi gasesc un loc de munca nu la stat, ci in aceste mici intreprinderi, care creaza prosperitate reala si sunt fundamentale pentru o economie din care sunt eliminate monopolurile si privilegiile.

A lasa, prin deduceri, mai multi bani familiilor, bani care se vor duce in consum, inclusiv in cheltuieli pentru educatia copiilor, a scuti afacerile de familie, cu 3-4 angajati, de corvoada platii onorariului unui contabil, iata mesaje pe care toti cei prezenti in salile de dezbatere le-au asumat si, sunt convins, le vor transmite electoratului ca solutii simple, dar cat se poate de fundamentate doctrinar. De aceea, pentru a propune credibil astfel de solutii, inscrise intr-un mare proiect pentru Romania, e mai degraba nevoie sa ne unim, pentru a oferi un mesaj de forta, proiectiv, mult mai puternic decat cel reactiv, anti-USL", mai spune Falca.

E nevoie ca dreapta sa se uneasca

Gheorghe Falca spune ca in PDL concureaza doua opinii privind dreapta,a lui mergand spre unificare si crede ca membrii PDL isi vor depasi temerile in legatura cu asta daca vrea sa concureze cu USL.

"Suntem in stadiul in care concureaza doua opinii, dar e imbucurator ca ele concureaza rational. Cei din conducerea PDL sunt oameni rationali. De aceea, eu stiind ca activul nostru de baza, membrii simpli si electorii dreptei isi doresc unitate, sunt convins ca, si prin acest turneu national, in care se simte pulsul organizatiilor, conducerea va fi capacitata catre o alfel de viziune.

Pentru a ne depasi, ca membri PDL, temerile punctuale, trebuie doar sa ne aducem aminte ca, atunci cand PD fuziona cu PLD, PD era tot in opozitie, exclus de la guvernare. Dar a avut cineva din PD, inclusiv dintre cei care sunt astazi lideri vocali, de pierdut de pe urma acelei fuziuni din care s-a nascut actualul Partid Democrat Liberal? Si cred ca ar trebui sa intelegem si lectia USL: o alianta formata inaintea alegerilor locale, care si-a luat asadar timp sa-si stabilizeze brandul politic si mesajul electoral unitar.

Am insa incredere in ratiune, iar aceasta competitie e un bun prilej de a explica cat mai multor membri din organizatii sensul si etapele proiectului de unificare. Un proiect de altfel mult mai important decat candidatura uneia sau altei persoane la viitoarele alegeri prezidentiale", a declarat Falca.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2674 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

:

Din păcate, dreapta nu are incă un prezidențiabil credibil ! Și iar din păcate, Monica Macovei, Mihai Răzvan Ungureanu,Baconschi și Papahagi, nu au nici o șansă ăn fața unui electorat care se află ăn mirajul Antenei 3 și direct sub influența pesede ! Partidul Național Liberal, nu mai există !

 

@opusule

Nu te opune si celor mai elementare reguli de ortografie: "a" din a se foloseste, numai, in interiorul cuvantului, nu si la inceput, crede-ma!

Domnul Falca sa nu-si faca iluzii ca va candida pentru Cotroceni din

... partea PDL-ului. Catalin Predoiu e preferatul lui Blaga si asta nici nu mai comporta alte discutii. Si-apoi, domnul Falca e basist, ca si Udrea si Funeriu sau alti PDL-isti, plecati deja din partid. Aripa lui Udrea, adică băsistii, vor avea treaba multa si multe de spus in politica romaneasca, dar dupa europarlamentare. S-avem rabdare.

 

Mai Falca, mai ! Dreapta se va uni dupa alegerile Europarlamentare.

Pana atunci, voi ,pretendeentii la presedintie, va faceti turul electoral de partid, prin toate regiunile.
Nu punem carul inaintea boilor !

 

Este strict necesar ca toate forțele dreapta să unioneze inainte de

europarlmantere pentru a face posibilă alternativa caștigătoare și inlocuitoare la actuala Stangă uselistă. Dreapta Adevărată (nu cea care se vrea construită in jurul PD-L, aripa Blaga și cu atat mai puțin cea care funcționează ca un divan respectiv PMP și mai nou alianțele cu FC, niște soluții de avarie, pierzătoare și consumatoare de șanse, precum schimbarea culorii din portocaliu in verde), trebuie construită prin uniunea tuturor forțelor politice și a oamenilor cu adevărat de dreapta, intr-un partid nou și curat, așa cum este UNIUNEA POPULARĂ (http://ro.wikipedia.org/wiki/Uniunea_Popular%C4%83_Social_Cre%C8%99tin%C4%83, partid creeat in 2006 pentru a trece la Construcția Dreptei Adevărate și a pune Romania pe CALEA DREAPTĂ, pe baza doctrinei popular creștine și a economiei sociale de piață.
Un mediu politic, social și economic, total inadecvat, dar deliberat creeat și intreținut de toate partidele parlamentare postdecembriste, pentru a se menține și rotii la putere și a realiza ceia ce azi numim STAREA LIMITĂ in care a adus țara, nu a permis partidului nostru să se arate ca Adevărata Soluție și Alternativă, dar in stare să Construiască Dreapta, prin uniunea politică a tuturor oamenilor de centru-dreapta, dar și a celor care ințeleg că acesta este calea pe care trebuie s-o creem și să o urmăm pentru a face posibilă demararea procesului de Renaștere a Romaniei, pe Calea Europeană, cale ce ne-a oferit destule oportunități pentru a deveni o țară democratică și prosperă dacă aveam o conducere bună, responsabilă, iubitoare de oameni și țară, care să acționeze eficient in interesul cetățenilor romani și a Romaniei ca țară europeană.
Trebuie ințeles că numai uniunea dreptei politice cat mai rapid, dă posibilitatea reală de a putea creea alternativa in stare să aducă la putere o conducere bună și eficientă pentru țara noastră, astfel incat să intrerupă căderea și mai accentuată pe care o constatăm cu certitudine in prezent și asta pentru că azi avem la putere o stangă uselistă ce și-a arătat repede incompetența pentru rolul asumat și caștigat prin noncombatul celor care au simulat numai rolul partidelor de dreapta, fiind doar poziționate pe partea dreaptă, nelăsand astfel ca dreapta să renască.
Oameni cu adevărat de dreapta, toți cei care ințeleg și trebuie să fie hotărați a se pune in slujba binelui public, este vremea, mai mult ca oricand, să ne luăm țara in bună grijă, să oferim țării conducerea bună de care are atata nevoie, pentru a putea fi stăpani, increzători și siguri pe viitorul nostru.
Avem cu cine, avem pentru ce, avem pentru cine-pentru noi, pentru Romania Noastră, pe Calea Dreaptă, Calea Europeană !!!

Noi, cu noi !!!

 

Partial adevarat

Parerea mea este ca dreapta se poate uni numai si numai in jurul PDL deoarece este singurul partid de dreapta care are structuri bine determinate si puternice in teritoriu(sincer as dori sa nu fie Blaga la conducere). Celelalte partidulete exista doar pe hartie dar au lideri vocali, cu mari pretentii si ...cam atat. Nu exista timpul fizic necesar unirii fortelor de dreapta inainte de alegerile europarlamentare.Exista riscul esuarii aidoma ARD.Cred ca trebuie sa asteptam rezultatul acestora pentru a avea un "barometru".

 

Păi tot au incercat. Au avut chiar un proiect - "Reconstrucția

Dreptei", au inceput cu "inchiderea cercului" și pană l-a urmă s-a sfarșit cu un cerc și mai mic, pierzand mulți oameni de dreapta cu adevărat și determinand-ul pe inițiatorul, creatorul și mentorul acestui proiect, domnul Valeriu Stoica să constate că nu are cu cine, drept pentru care azi, un om de valoare al drepte adevărate, ne invită să-i consumăm vinurile sale de excepție. Personal, le-am gustat, sunt bune și le duc dorul. In schimb eu am rămas pe metereze pentru a construii dreapta adevărat in cadrul UNIUNII POPULARE și duc dorul conferințelor extraordinare pe care le ținea domnul Valeriu Stoica la ISP, conferințe pe care Blaga l-a considerat "fără de folos", drept pentru care azi ISP-ul, eventual, nu mai poate fi decat "cuibușor de nebunii", la care nu mai este nevoie de conferințe, eventual de adunări in grup, ca să fie in ton cu mod și să justifice noncombatul din alegeri și de care am auzit de la Blaga că ar fi de vină Tomac, deși, sincer vorbind, nu putea decat să se comporte ca un șoricel, atunci "cand pisica nu mai este...".
Mai există și alte partide. Unul este UNIUNEA POPULARĂ, un partid nou și curat, popular, democrat și creștin, adept al economiei sociale de piață, care are toată disponibilitatea construirii adevăratei alternative de dreapta, dar cu oameni care trăiesc pentru a face politică și nu ca pană acum, ca să trăiască ca belferii din politică, aducand in schimb țara și pe romani intr-o situație limită, stare față de care trebuie să ne alarmăm, pană nu este prea tarziu, de a putea revenii la o normalitate acceptabilă și a putea trece la procesul de Renaștere a Romaniei, fără de care nu mai putem exista ca stat și națiune, așa cum azi este Constituția Romaniei.

Vrand nevrand, dreapta se va construii de oamenii cu adevărat de dreapta, deși ar trebuii inainte de parlamentarele europene, totuși va fi făcută intr-un tarziu, după ne vom convinge in cată eroare este Blaga, dacă nu este și el unul de-al lui Iliescu, care și-a pus "minerii politici" să "nu lăsați dreapta să se reconstruiască!".
Soluția de urgență este aceia de a face tot ce ne este cu putință de a scoate această stangă uselistă de la putere, total nepotrivită pentru a conduce azi destinele cetățenilor romani și ale Romaniei.
Schimbarea adevărată nu poate venii decat in măsura in care in foarte mulți dintre noi va fi posibilă și auto acceptată o schimbare de sine, astfel incat să ne asumăm cu responsabilitate hotărarea de a ne pune in serviciul țării și al binelui concetățenilor romani, toți aceia care suntem in stare de a pune Romania pe Calea Dreaptă, toți aceia care cred in romani și in Romania, au o viziune și un proiect de țară.
Noi, cu noi !!!

e timpul ca pdl-ul sa schimbe macazul

"cei ce se aseamana se aduna"dupa chipul si asemanarea lui hipoblaga,pielea groasa si falci mari dar cu minte de tzintzari,dupa cum urmeaza zmeul cel mare ,blaga,rateu la primaria capitalei,si la preshedentzia pdl,zmeul mijlociu preagoana,rateu la capitala,si ultimul dar nu si cel din urma falcos(dupa asemanare)perdoiu,care va pierde Cu 100%prezidentialele.PS cita vreme pdl-ul va fi condus de blaga si cei ce se aseamana sa va numi partidul BLEGILOR si niciodata nu va sti sa conduca,chiar daca vor ajunge la putere.PS2 pdl-isti de existatzi,de bleaga va debarasatzi.Nu e punctul vostru foarte,si-ncet va duce la moarte,iar cu falcosii vostri-n frunte vetzi pierde victorii multe si nu asta meritatzi ,ca nu suntetzi totzi ratatzi

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor