Gh. Stefan, despre dezertarile din Neamt: USL cauta candidati certati cu legea

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 16:30
3010 citiri
Gh. Stefan, despre dezertarile din Neamt: USL cauta candidati certati cu legea
Foto: TVR Info

Liderul PDL Neamt, Gheorghe Stefan, a declarat marti ca actualul presedinte al CJ Neamt, Vasile Pruteanu, a decis sa treaca in barca USL pentru a scapa de "bratul lung si drept al legii" si pentru ca, oricum, nu avea nicio sansa sa castige un nou mandat.

Liderul democrat-liberalilor nemteni a sustinut o declaratie de presa in care a explicat ca atat sondajele PDL cat si cele ale USL aratau ca Pruteanu nu se mai afla pe primul loc in preferintele alegatorilor din Neamt.

In plus, Gheorghe Stefan a citit pasaje din decizia din luna martie a Curtii de Apel Neamt care aratau ca a fost respinsa contestatia lui Vasile Pruteanu fata de acuzatia inspectorilor de integritate potrivit carora s-ar fi aflat in conflict de interese.

"Probabil acum isi cauta un culcus in cadrul USL, datorita faptului ca domnul Ioan Chelaru, presedintele PSD Neamt si seful colegiului de avocati din Baroul Neamt, ar gasi o solutie ca sa il scape de bratul lung si drept al legii", a subliniat Gheorghe Stefan.

El a sustinut ca USL recurge la orice mijloace pentru a gasi si atrage de partea ei candidati "certati cu legea", acolo unde nu are propriii candidati.

"Fiind in conflict de interese, domnul Pruteanu e incompatibil 3 ani, deci nici dreptul la aceasta candidatura nu il va mai avea", a mai atras atentia liderul PDL Neamt.

Inca un democrat liberal va candida din partea USL la alegeri - presedintele CJ Neamt

El si-a criticat fostul coleg de partid spunand ca nu a avut nici macar demnitatea de a anunta PDL ca doreste sa treaca la USL.

"Ieri, cand s-a comunicat in presa locala ca nu va mai fi candidatul PDL, a sarit in barca Opozitiei. Lumea va analiza si va sti cum sa voteze in 10 iunie. Va promit, candidatul pe care il voi propune eu va castiga Consiliul Judetean", a mai spus increzator liderul PDL Neamt. Intrebat cine va fi acesta, Gheorghe Stefan a zambit: "Surpriza!".

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca se mai asteapta si la alte plecari de primari din PDL, pe modelul Caras Severin, acesta a recunoscut ca a fost sunat de o parte dintre ei si i s-a spus ca mai multi au fost contactati de USL, dar au declarat ca nu isi vor parasi partidul.

"S-ar putea sa mai existe dezertari, dar vom vedea pana pe 10 mai, data limita a inscrierilor (...) Am 43 de angajamente si declaratii ale primarilor din judetul Neamt. Conform legii, daca semnezi doua adeziuni de candidatura nu mai poti candida. Speram sa nu faca asta, altfel vor avea repercursiuni ale legii", a explicat Gheorghe Stefan, adaugand: "eu ma astept sa plece zero".

In ceea ce priveste USL, acesta a declarat ca uniunea "aplica principiul lui Napoleon: 'Iubesc tradarea, dar nu iubesc tradatorii'".

"Sunt convins ca tradatorii care vor pleca, indiferent de unde, nu vor fi iubiti in celalalt partid. (...) Pot sa va asigur ca USL nu va guverna Romania! Premierul nostru va fi tot Mihai Razvan Ungureanu si cred ca PDL va reusi in alegerile parlamentare sa ia un scor suficient care sa ii permita sa faca guvernarea si intre 2012 -2016", s-a aratat increzator Gheorghe Stefan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Gheorghe Stefan Pruteanu USL candidat Neamt, #dezertari PDL Neamt, #Vasile Pruteanu candidat USL Neamt , #stiri PDL