Gheorghe Falca: Voi respecta tot ce se va vota de catre colegii mei

Joi, 03 Martie 2011, ora 22:00
769 citiri

Prim-vicepresedintele filialei Judetene PD-L si primar al municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca va respecta toate deciziile luate de colegii sai democrat liberali.

Falca a fost intrebat de catre jurnalisti cum comenteaza posibila modificare a statutului PD-L, care i-ar putea aduce suspendarea din partid.

"Voi respecta ceea ce se va vota de catre colegii mei", a raspuns Gheorghe Falca.

Acesta a mai sustinut ca nu este de acord cu una din prevederile proiectului de modificare a Legii Administratiei Publice Locale, aceea potrivit careia parlamentarii ar putea deveni initiatori ai unor proiecte de hotarare ale consiliilor locale si judetene din colegiile pe care le reprezinta in Parlament.

Primarul Aradului a sustinut ca o asemenea prevedere nu exista nicaieri in legislatia europeana si a spus ca ea nu poate primi aviz juridic.

"Practic, oameni dintr-o structura superioara de legiferare solicita sa poata legifera la un nivel inferior. Nu stiu cum va putea primi avizul juridic o asemenea propunere. Nu exista asa ceva in nici o tara europeana", a precizat Gheorghe Falca.

Prezent alaturi de Gheorghe Falca in conferinta de presa, deputatul Adrian Nitu a precizat la randul sau ca exista o motivatie politica a respectivei prevederi. Gheorghe Falca a aratat ca este convins ca deputatii au o asemenea motivatie, dar a precizat ca nu are precedent in legislatia europeana.

"Cetatenii isi aleg reprezentantii pe plan local, pentru a le reprezenta interesele pe plan local si tot cetatenii aleg alte persoane, intr-un alt for, care sa-i reprezinte la nivel national", a conchis Gheorghe Falca.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Gheorghe Falca, #Gheorghe Falca primar Arad , #stiri PDL