In PD-L, batalia pentru colegii se duce cu amenintari

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 10:26
2117 citiri
In PD-L, batalia pentru colegii se duce cu amenintari

Cu tot mai multi parlamentari speriati de caderea in sondaje, Partidul Democrat Liberal sare cu promisiuni: bani, o noua lege electorala si garantarea colegiilor in 2012.

Speriati de prabusirea in sondaje sau nemultumiti de modul cum se deruleaza alegerile interne, tot mai multi parlamentari PD-L ameninta in interiorul partidului ca sunt pe picior de plecare pentru a-si maximiza sansele la realegere in 2012.

Ca sa tempereze valul nemultumirilor, dar si ca sa pregateasca terenul alegerilor pentru conducerea PD-L in care parlamentarii vor avea un vot greu, mai marii partidului se intrec in oferte sau promisiuni pentru propriii uninominali.

De la guvern, Emil Boc promite, prin liderul deputatilor, Mircea Toader (sprijinit de garda veche), alte 200.000 de lei pana la sfarsitul anului, exclusiv pentru investitiile din colegiile PD-L.

O alta promisiune intarita in ultimele zile in discutii cu parlamentarii, au declarat pentru EVZ surse din PD-L, este schimbarea cat mai rapida a legii electorale prin anularea sistemului de redistribuire, comenteaza, intr-un articol publicat marti, Evenimentul Zilei.

In acest fel, primul clasat in colegiu ar urma sa intre direct in parlament. O pozitie similara a avut, de altfel, presedintele Traian Basescu saptamana trecuta, la TVR: "Eu voi incerca sa conving clasa politica sa facem si pasul urmator, uninominal adevarat, adica ori in doua tururi, ori intr-un singur tur si cel care e pe locul intai sa intre in parlament". In calculele PD-L ar intra, la acest moment, extinderea modelului si la alegerea primarilor.

Pe de alta parte, din parlament, Raluca Turcan si Sulfina Barbu vin cu o oferta pentru deputati: schimbarea actualei formule de conducere a grupului pentru a intari uninominalii PDL in relatia cu guvernul si pentru a obtine, printre altele, garantarea actualelor colegii si la alegerile din 2012.

"Parlamentarii PD-L nu sunt trompetele guvernului", se arata intr-un proiect de strategie de comunicare si pozitionare avansat de Raluca Turcan, zilele trecute, deputatilor democrat-liberali, indemnati sa nu se mai limiteze la a explica public masurile de austeritate ale lui Boc.

Mai mult, proiectul care a atras in jur de 30 de sustinatori pana acum, le-a dat aripi de putatilor PD-L incurajati sa-si tina sub papuc propriul guvern. Pentru "problemele din colegiu", spre exemplu, secretarii de stat si sefii de agentii ar urma sa fie practic la dispozitia lor. "Acestia vor avea saptamanal un program de audiente. Termenul de rezolvare va fi de 10-20 de zile. Contestatia va fi analizata de ministru", se arata in proiect.

Ca strategie pe termen scurt, Turcan propune de la acoperirea "deficitului ideologic" cu teme noi de dreapta, ca votul prin corespondenta, pana la un audit al resurselor umane in PDL: "Consideram absolut necesar un sondaj national pentru identificarea candidatilor la alegerile locale".

Viitorii candidati sunt trimisi "sa se faca cunoscuti" in colegiile lor atat prin "contact direct cu alegatorii", cat si prin "scrisori de informare, site-uri, bloguri si prezenta in presa locala".

In schimb, ar urma sa primeasca garantarea colegiului pentru 2012. Un avantaj in a-si pastra parlamentarii pe aceleasi colegii pare insa sa aiba si partidul. "Un colegiu electoral abandonat de parlamentarul PDL care il reprezinta mareste sansele de victorie pentru un candidat al opozitiei", au descoperit si PDL-istii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#PDL colegii, #lupta politica PDL, #mita PDL , #stiri PDL
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
schimbarea cat mai rapida a legii electorale prin anularea sistemului de redistribuire,
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Mai ziare.com cu articol nesemnat ! Eu am auzit ca intreg PDL face cerere sa se inscrie la PNL .