Instanta decide marti daca PD-L poate fi inregistrat ca partid

Marti, 05 Februarie 2008, ora 12:45
921 citiri
Instanta decide marti daca PD-L poate fi inregistrat ca partid

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa se pronunte, marti, pe cererea de comasare a PD cu PLD, informeaza NewsIN.

Avocatul PLD, Valeriu Stoica, a cerut magistratilor sa aprobe inregistrarea modificarii denumirii Partidului Democrat in Partidul Democrat Liberal (PD-L) si sa ia act de modificarile aferente, respectiv statut, program politic, semn politic si electoral. De asemenea, Stoica a solicitat instantei sa inregistreze protocolul de comasare al PD cu Partidul Liberal Democrat, urmand ca PLD sa-si pastreze personalitatea juridica, in calitate de formatiune politica absorbanta, iar vechiul Partid Democrat sa fie radiat din registrul partidelor politice.

La termenul de marti, magistratii au respins cererile de interventie formulate de Partidul Solidaritatii Democratice pentru sanse Egale si o Societate mai Buna si de Filiala Sectorului 3 a PLD precum si a cererilor formulate in nume propriu de trei membrii ai respectivei filale si de Viorel Ranghilescu, pretins fondator al PD, in 1990.

Avocatul filialei PLD a Sectorului 3 si trei membrii ai acesteia au solicitat, in cererile depuse la termenul de marti, anularea cererii de comasare, pe motiv ca membrii filialei Sectorului 3 nu ar fi fost chemati sa se exprime prin vot si ca nu s-ar fi respectat procedura protocolului de comasare. Un alt intervenient, Viorel Ranghilescu a sustinut ca se opune fiecarei actiuni intreprinse de PD, pe motiv ca el ar fi presedintele acestei formatiuni.

In replica, avocatul Valeriu Stoica a sustinut ca Partidul Solidaritatii Democratice nu poate fi intervenient deoarece nu figureaza in registrul partidelor politice si ca filiala PLD din Sectorul 3 nu are personalitate juridica. De asememnea, Stoica a mai spus ca, in 2003, PD s-a reinregistrat si, in consecinta, Viorel Ringhilescu nu mai are calitate in prezenta cauza.

Instanta a respins toate cererile, pe motiv ca interveninetii nu au personalitate juridica sau ca nu au facut dovada unui drept propriu in legatura cu obiectul prezentei cauze.

Emil Boc si Theodor Stolojan au semnat, luni, 17 decembrie, inainte de prima sedinta a Biroului Permanet National al Partidului Democrat-Liberal, protocolul fuziunii prin absorbtie, a PD cu PLD, ce urmeaza sa fie depus la Tribunal.

Democratii si liberal-democratii au aprobat sambata, in unanimitate, in foruri reunite, comasarea prin absorbtie a PD si PLD, sub deviza "Unirea face puterea", validand astfel aparitia pe scena politica a unei noi formatiuni Partidul Democrat-Liberal, ce se doreste continuatorul Aliantei DA. Conducerea noului partid, care va functiona pana in 2009 cand se va organiza primul congres pentru alegeri interne, va fi compusa, la cel mai inalt nivel din 29 de membri.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: Ziare.com