IPP: Parlamentarii PD-L au jucat si rolul Puterii, si pe al Opozitiei

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 15:34
1736 citiri
IPP: Parlamentarii PD-L au jucat si rolul Puterii, si pe al Opozitiei
Foto: gov.ro

Parlamentarii PD-L s-au clasat pe primele locuri in privinta numarului de intrebari si interpelari adresate Guvernului, ceea ce denota "lipsa dialogului intre politicienii aceluiasi partid", potrivit unui raport de monitorizare a activitatii parlamentare realizat de Institutul de Politici Publice.

Potrivit raportului privind activitatea parlamentarilor in sesiunea septembrie-decembrie 2009, realizat de Institutul de Politici Publice, pe primul loc in privinta numarului de intrebari si interpelari adresate membrilor Guvernului se afla PSD, cu 251 intrebari si 227 interpelari, urmat de PDL, cu 203 intrebari si 158 interpelari, cu mentinea ca democrat-liberalii se claseaza pe primul loc la Senat.

Astfel, senatorii democrat-liberali au adresat 81 intrebari si 57 interpelari, fiind urmati de social-democrati cu 66 intrebari si 56 interpelari, PNL cu 43 intrebari si 53 interpelari, UDMR cu 9 interpelari si 14 intrebari.

La Camera Deputatilor, pe primul loc s-a clasat grupul PSD-PC cu 171 interpelari si 185 intrebari, urmat de cel al democrat-liberalilor cu 105 interpelari si 122 intrebari, PNL cu 91 interpelari si 122 intrebari, UDMR cu 6 interpelari si 11 intrebari si minoritati cu 8 interpelari si 4 intrebari.

"IPP isi manifesta ingrijorarea legata de preluarea unor serii de atributii de partid de opozitie de catre PD-L. Concret, parlamentarii PD-L continua sa fie prezenti in topurile celor mai prolifici parlamentari ce interpreteaza propriile ministere, fapt aparent inexplicabil.

IPP considera ca astfel de actiuni nu fac decat sa demonstreze lipsa unui dialog continuu intre institutiile statului si mai ales intre politicieni ce apartin aceluiasi partid politic si reiteram propunerea de initiere a unor dezbateri mai largi cu privire la mecanismele de exercitare a mandatului de catre parlamentarii reprezentand aceeasi formatiune politica cu cea care formeaza Executivul", conchide Institutul.

Directorul de Programe al IPP, Elena Iorga, a subliniat joi ca, in plus, analizand interpelarile si intrebarile, se constata ca problemele abordate de parlamentarii PD-L "ar fi putut fi discutate chiar la partid".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#raport IPP parlamentari, #parlamentari PDL rol Opozitie , #stiri PDL
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Ecdonomia Romaniei are o misiune grea... daca nu reuseste... chiar daca esti la putere... poti sa n-ai bani sa platesti ce te-ai angajat sa platesti... INGRIJORAREA din PD-L este explicabila prin numarul mare de interpelari...