Joseph Daul: PPE a fost intotdeauna motorul integrarii europene

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 12:22
1531 citiri
Joseph Daul: PPE a fost intotdeauna motorul integrarii europene
Foto: Arhiva

Partidul Popular European a fost intodeauna motorul integrarii europene si sustine reforma, cresterea si responsabilitatea, continentul european avand nevoie de valoare adaugata adusa de politicile comune, indiferent ca este vorba de agricultura, politica regionala, energie sau cercetare, a declarat miercuri liderul grupului europarlamentar al PPE, Joseph Daul, in seminarul de deschidere a reuniunii PPE de la Bucuresti.

"Este nevoie de mai multe politici europene. Avem nevoie de mai multa Europa, nu numai in domeniile traditionale. De exemplu, trebuie sa elaboram solutii europene privind combaterea somajului. Avem o piata unica, o moneda comuna. Somajul in Europa nu este numai o problema nationala. Combatem criza economica cu forta si determinare. Ne folosim toate energiile pentru gasirea unor solutii europene si pentru a iesi din criza mai puternici. Dar nu trebuie sa uitam niciodata de unde venim", a spus Daul, in interventia sa.

El a adaugat ca decernarea Premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene dovedeste aportul incontestabil al Europei, modelata de metoda comunitara, la mentinerea a 60 de ani de pace pe continentul nostru.

In privinta bugetului UE, care pentru anul 2013 depaseste 100 de miliarde de euro, liderul grupului PPE din Parlamentul European a subliniat ca 94% din acesta este "injectat" in economiile statelor membre si doar restul de patru procente sunt consacrate functionarii institutiilor europene.

In cadrul seminarului au mai avut interventii actualul presedinte al PPE, Wilfried Martens, presedintele PDL, Vasile Blaga, presedintele UDMR, Kelemen Hunor si liderul delegatiei romane in grupul PPE al Parlamentului European, Theodor Stolojan.

In jurul pranzului va incepe procedura de alegere a presedintelui PPE, iar secretarul general si vicepresedintii formatiunii vor fi alesi joi. Pe agenda Congresului PPE de la Bucuresti, care se incheie joi dupa-amiaza, se mai afla discutarea platformei program a partidului paneuropean, aprobarea unui manifest al formatiunii si conturarea unui profil al candidatului popularilor europeni pentru presedintia Comisiei Europene din 2014.

In prima sesiune plenara a Congresului PPE, care va incepe la ora 15, vor lua cuvantul presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, presedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, presedintele Traian Basescu, cancelarul german Angela Merkel, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, premierul bulgar Boiko Borisov, premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, premierul polonez Donald Tusk.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Joseph Daul Congres PPE, #Congres PPE Bucuresti , #stiri PDL
Comentarii
Poza badea_cartan
badea_cartan
rank 5
M Daul, vous êtes un MENTEUR et un hypocrite!