Marea nerusinare

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 13:02
11170 citiri
Marea nerusinare
Foto: Ziua Constanta

Intre faptele si vorbele fruntasilor PD-L se casca o prapastie tot mai adanca pe zi ce trece. Aproape ca nu exista regula sau principiu de care democrat liberalii sa nu se dezica cel putin o data, partial sau total, dupa ce s-au agatat de ele in campanie. Sa luam cateva exemple.

Pofta lui Adriean Videanu

CSAT a dat joi lumina verde implinirii visului ce-a visat ministrul Economiei: infiintarea celor doua companii energetice nationale. Ele inlocuiesc marea iubire a ministrului, o singura companie energetica nationala, infiintata de guvernul liberal, criticata acerb de Traian Basescu, PD-L si Comisia Europeana inainte de alegerile din 2008, si pe care dl. Videanu nu s-a indurat apoi sa o desfiinteze. A acceptat cel mult sa o divizeze. Initial o parte ar fi trebuit sa revina colegilor de guvernare din PSD, dar nu mai e cazul.

Obiectiile la o astfel de concentrare in domeniul energetic sunt multe, in frunte cu cele formulate de Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei: "Infiintarea unor campioni nationali in domeniul energiei poate conduce la consolidarea sau dobandirea unor pozitii dominante pe anumite piete corelat cu oportunitatea de a creste preturile si cu facilitarea accesului la informatii sensibile despre concurenti".

Adica reprezinta o masura anticoncurentiala, dupa cum spunea candva insusi Traian Basescu despre CEN-ul lui Calin Popescu Tariceanu. Acum insa i-a facut pofta baronului portocaliu.

De ce vrea dl. Videanu aceasta concentrare? Pentru a salva termocentralele, minele si marile complexe energetice nerentabile, atat de dragi lui si prietenilor lui, domnii Hoara si Mantog. Cum, din cauza regulilor UE, nu pot fi subventionate direct, vor fi subventionate indirect, prin compensarea pierderilor lor cu profitul Hidroelectrica si al Nuclearelectrica, asa ca in familie. Si ce vrea Adriean Videanu, lege se numeste.

Pofta Elenei Udrea

Cand a decis sa mentina partial impozitul forfetar, premierul Emil Boc a explicat ca acesta va functiona in zonele predispuse la evaziune fiscala cum ar fi turismul, alimentatia publica sau pompele funebre.

Surpriza insa! Elena Udrea nu vrea forfetar in parohia ei. Si cand vrea sau nu vrea Elena Udrea ceva, nimeni nu se incurca in principii. Asa ca in turism nu va mai fi impozit forfetar. N-o mai fi predispus la evaziune cumva? Si daca iertam turismul de ce nu iertam si pompele funebre? Pentru ca nu le patroneaza doamna Udrea, si ce vrea doamna Udrea lege se numeste.

Politizare ilegala

Promite Traian Basescu faptul ca politizarea nu va cobori mai jos de secretari de stat. Adica promite sa aplice legea pe care guvernele Boc au calcat-o in picioare, exact ca guvernele Tariceanu. Mai mult insa, prefectii au fost repolitizati printr-o ordonanta emisa sfidator a doua oara, dupa ce prima data a fost declarata neconstitutionala de CCR. Am iesit din ipocrizie, a explicat Emil Boc. Si ne-am instalat direct in nerusinare.

Sa nu stie Traian Basescu ca pentru depolitizarea sub nivelul secretarilor de stat nu trebuie facut nimic altceva decat sa se respecte legea in vigoare? Sau legea e vointa baronilor portocalii care controleaza guvernul cu binecuvantarea domniei sale?

Paranormalitatea banilor publici

Mai tineti minte de cate ori a promis Emil Boc, in succesivele campanii electorale, instaurarea meritocratiei si respectul pentru banul public? De cate ori a avut un microfon in fata. Sunt promisiuni care nu au insa cum sa reziste in fata fortelor paranomale, cum n-au rezistat ostile turcilor in fata norisorului lui Stefan cel Mare (versiunea istorica a lui Aliodor Manolea).

Asa se face ca nevasta, fiul si nora parapsihologului (sau sarlatanului?) de care Traian Basescu este nedezlipit sunt angajati cu totii in institutii publice. Doamna Doina Manolea este sefa ITM sector 6. Marius Manolea este angajat la Consiliul Concurentei, cu salariul confidential, iar Monica Manolea este expert asistent la Oficiul de Plati si Contractare Phare din ministerul Finantelor.

Ca orice paranormal proximal si distal care se respecta, si Aliodor Manolea are o leafa consistenta, dar misterioasa: 75 de mii de lei/an ca sef de serviciu intr-o institutie neprecizata. Si cum tot este domnul Basescu promotorul reformei educatiei, e normal sa nu fie deranajat ca sotii Manolea au emis diplome fara acoperire pentru specializari nerecunoscute.

Si lista exemplelor poate continua. Da, nici PSD, nici PNL n-au fost, la vremea lor, mai breji, dar parca PD-L si Traian Basescu se pretindeau diferiti si principiali, facand mare caz de tot ce incalca acum. Deocamdata se dovedesc doar fara rusine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#nerusinare Guvern PDL, #Basescu Boc PDL promisiuni, #Videanu Udrea forfetar , #stiri PDL
Comentarii