Mircea Toader ar putea fi inlocuit de la sefia grupului deputatilor PD-L

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 17:23
720 citiri
Mircea Toader ar putea fi inlocuit de la sefia grupului deputatilor PD-L
Foto: Arhiva

Democrat-liberalii vor discuta, sambata, la Colegiul Director, despre eventuala schimbare din functie a liderului de grup al deputatilor PD-L, Mircea Toader.

Acesta ar fi starnit nemultumirile colegilor sai, insa pedelistii au dificultati in a identifica o alternativa, au precizat reprezentanti ai PD-L.

Potrivit unor lideri democrat-liberali, deputatii partidului ii reproseaza liderului Mircea Toader lipsa de organizare a grupului, absenta consultarii in momentul luarii unor decizii, dar si faptul ca initiativele acestora nu sunt promovate corespunzator.

"Noi nu lucram ca o echipa, pentru ca nu suntem organizati. Si asta tine de liderul de grup", a precizat pentru NewsIn un deputat PD-L.

"Sunt foarte multe discutii legate de problema liderului de grup. Nu am reperat insa pana acum pe cineva in grup care ar putea face foarte bine aceasta treaba, pentru ca este cea mai grea functie printre deputati. E nevoie sa fii prezent la toate sedintele si sa umaresti toate procedurile, e nevoie de atentie la detalii si exactitate, liderul de grup trebuie sa negocieze cu celelalte grupuri si sa asculte fiecare deputat in parte", a mentionat un alt democrat-liberal.

Printre numele vehiculate intre deputati pentru preluarea functiei de lider au fost Sulfina Barbu si Sever Voinescu, insa palamentarii iau in calcul si varianta realegerii lui Mircea Toader, cu conditia ca acesta sa-si ia o serie de angajamente ferme.

Sever Voinescu si Sulfina Barbu au declarat pentru NewsIn ca nu au luat in calcul sa candideze pentru aceasta functie. "Nu imi doresc aceasta functie", a subliniat Voinescu.

Liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader, a declarat miercuri pentru NewsIn ca nu va participa la Colegiul Director de la Brasov si ca nu va candida nici pentru un loc in Comisia de statut a partidului. "Nu mai candidez, sunt deja secretar executiv al partidului pe probleme de organizare. Nici macar nu am sa ma duc la Brasov pentru ca nu vreau sa influentez niciun coleg sa dea un vot pentru o persoana sau alta", a spus Toader.

Pe de alta parte, atat Sever Voinescu, cat si Sulfina Babu si-au exprimat interesul de a face parte din Comisia de statut a PD-L, a carei componenta va fi definitivata sambata, Brasov.

"Colegii deputati ii vor alege pe cei trei reprezentanti ai Camerei care vor face parte din Comisia de statut, insa, din punctul meu de vedere, ideal a fi ca cei trei sa nu fie lideri in conducerea centrala si nici in conducerea organizatiilor, tocmai pentru a exprima punctul de vedere al deputatilor care nu au altfel de reprezentare", a apreciat Voinescu.

"Ramane la latitudinea deputatilor sa aleaga reprezentantii in Comisie, poate fi oricine. Personal, as putea sa ajut in Comisie, cunoscand foarte bine statutul si regulamentul partidului ", a spus si Sulfina Barbu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Mircea Toader PDL, #sefie grup deputati PDL , #stiri PDL