Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Mircia Gutau: Sunt convins ca judecatorii care au dat condamnarea au cosmaruri

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 23:26
3794 citiri
Mircia Gutau: Sunt convins ca judecatorii care au dat condamnarea au cosmaruri

Mircea Gutau, primarul din Ramnicu Valcea condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare pentru luare de mita, a declarat joi seara, la Penitenciarul Colibasi, ca e convins ca judecatorii care l-au condamnat au cosmaruri, pentru ca stiu ca sentinta a fost data la presiunile anumitor oameni si institutii ale statului, cum ar fi DNA.

"Am primit vestea ca un trasnet, dar asta este viata, sunt un om puternic si pana la urma sunt convins ca adevarul va iesi la iveala. Eu sunt convins ca cei doi judecatori care au dat aceasta condamnare au cosmaruri. Pentru ca nu cred, dupa cat de bine cunosteau dosarul, sa dea o asemenea sentinta, numai daca au fost fortati si cu siguranta in astfel de cazuri un rol important il joaca DNA.

Dupa cum stiti, in anul 2006 eu am fost primul caz important de coruptie raportat la Uniunea Europeana. In 2010, anul acesta, acum cateva zile, se discuta foarte clar un raport al UE care spunea ca dintre personalitati si oameni din politica niciunul nu face puscarie, toti sunt pedepsiti ba cu suspendare, ba cu amanare", a declarat Mircia Gutau, citat de Mediafax.

Ca primar, am facut lucruri extraordinare

Gutau a mai spus ca faptul ca a facut lucruri extraordinare se vede in oras, si a subliniat ca e iubit de cetatenii orasului pe care l-a administrat, drept dovada faptul ca l-au votat in proportie de 72%, desi "nenorocirea" i se intamplase inainte de alegerile locale.

"Eu sunt primar la al doilea mandat. In primul mandat, in 2006, mi s-a intamplat nenorocirea. In 2008, dupa ce am fost eliberat, am castigat al doilea mandat cu 72% si am obtinut 16 consilieri PD-L din totalul de 23, majoritatea absoluta in Consiliul Local. Acest lucru demonstreaza ca municipiul Ramnicu Valcea s-a schimbat fantastic, iar eu am facut lucruri extraordinare", a afirmat Mircia Gutau.

Nu reprosez nimic colegilor din PD-L

Edilul a precizat ca nu are ce sa le reproseze colegilor din PD-L si ca tuturor celor care l-au intrebat de ce nu intervine seful statului pentru el le-a raspuns ca "Basescu nu intervine nici pentru maica-sa, nici pentru frate", pentru ca nu asta este treaba unui presedinte.

Totodata, Gutau a spus ca tot ce isi doreste e sa se faca dreptate si a cerut, in acest sens, presei sa ceara caseta cu flagrantul de la DNA, pentru ca se va vedea, astfel, ca este nevinovat.

"Nu reprosez nimic colegilor de partid, chiar foarte multi mi-au spus: 'Domnule, nu te-au salvat? Putea sa te salveze presedintele Basescu'. Iar eu le-am spus ca presedintele Basescu nu ar interveni nici pentru maica-sa, nici pentru frate. Pana la urma, asa e corect sa procedeze un presedinte. Nu am avut nevoie de sprijinul nimanui, eu am avut nevoie de sprijinul colegilor ca sa se faca dreptate. Atat, nu altceava, nu cer mila nimanui, cer doar dreptate si rog televiziunile sa ceara la DNA caseta cu flagrantul si sa o prezinte. Nu exista pe nicaieri in caseta Mircia Gutau.

Nu am pus mana pe niciun leu, nu am cerut nimic, am fost timp de doua luni urmarit si inregistat, nu am avut o convorbire cu denuntatorul. Nu exista flagrant cu mine, ci doar cu viceprimarul. Pe bani scria 'mita Gutau-Dicu', dar eu nu am fost prins in flagrant si stiu ca dupa ce viceprimarul a fost prins in flagrant o doamna procuror de la DNA a dat cu pumnul in masa si a zis: 'am pierdut pestele cel mare'. Dupa ce m-am eliberat, barmanul din localul unde a fost facut flagrantul viceprimarului mi-a spus ca eu eram pestele cel mare", a declarat Gutau.

Ma distruge statul intr-o incapere inchisa

Intrebat daca va rezista la inchisoare, primarul a spus ca este un om puternic si ca va solicita conducerii penitenciarului sa fie lasat sa presteze orice tip de munca.

"Sunt un om puternic, am facut foarte mult sport la viata mea. Am fost in 1980 la olimpiada la judo. Imi place foarte mult munca. Imediat dupa perioada de carantina o sa fac un raport si am sa solicit sa muncesc si voi cere sa mi se permita sa muncesc orice, pentru ca pe mine ma distruge statul intr-o incapere inchisa, iar munca pot sa fac orice, nu vreau sa iau munca de sef. Orice munca vreau sa fac ca sa-mi treaca timpul mai usor", a mai spus Mircia Gutau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Mircia Gutau inchisoare mita, #judecatori Gutau cosmaruri, #munca inchisoare Gutau, #PDL primar Gutau Valcea, #primar PDL inchisoare , #stiri PDL