Oajdea, dispus sa voteze o noua motiune de cenzura a PSD (Video)

Joi, 15 Iulie 2010, ora 15:10
1114 citiri
Oajdea, dispus sa voteze o noua motiune de cenzura a PSD (Video)

Deputatul PD-L Daniel Oajdea a spus ca, daca PSD va depune o motiune de cenzura la toamna, ar putea sa o voteze, deoarece Guvernul nu da semne ca are viziunea necesara pentru a lua masurile corecte pentru Romania.

Intrebat daca ar fi dispus sa sustina o eventuala motiune de cenzura a opozitiei depusa in timpul sesiunii din toamna a Guvernului, Daniel Oajdea a raspuns: "Mi-ar placea ca Guvernul sa ia pana atunci masurile corecte care sa nu-mi dea voie sa votez motiunea de cenzura. Sincer, aceste masuri se lasa asteptate. Acest Guvern pare sa nu ia masuri coerente si sa aiba o lipsa de viziune".

Oajdea a comentat si declaratia lui Traian Igas referitoare la faptul ca liderul grupului senatorial al PD-L nu mai poate garanta ca o noua motiune de cenzura ar fi respinsa in cazul in care Executivul nu-si indeplineste angajamentele luate.

"Este un semnal de avertizare pentru Guvern pentru ca parlamentarii s-au saturat sa incaseze castane din cauza masurilor luate de Guvern", a apreciat Oajdea.

"Reducerea personalului administratiilor locale se poate transforma intr-o pacaleala"

Pe de alta parte, Oajdea a cerut Guvernului sa modifice ordonanta ce obliga primariile sa-si reduca personalul, sustinand ca administratiile locale pot evita disponibilizarile printr-o "pacaleala" care consta in crearea de firme subordonate in care sa fie angajati cei disponibilizati.

"Guvernul Romaniei a trambitat marea reducere de personal din administratia locala insa ordonanta este incompleta astfel incat marea reducere se poate transforma in marea pacaleala nationala", a spus Daniel Oajdea.

Democrat-liberalul a atras atentia ca deja primaria Iasi si-a anuntat intentia de a crea o societate comerciala subordonata in a carei organigrama sa fie cuprinsi cei ce urmeaza sa fie disponibilizati, exemplul fiind luat in considerare chiar si de primari de comune din judet.

Pedelistul a atras atentia ca actul normativ emis de Executiv nu obliga si la disponibilizari in cadrul societatilor comerciale subordonate primariilor, astfel incat edilii au o portita lasata deschisa pentru a evita concedierile in cadrul primariilor. Astfel exista posibilitatea ca ideea celor de la Iasi sa fie utilizata pe scara larga, iar personalul administratiilor locale sa ramana in continuare supradimensionat.

"Atrag atentia lui Emil Boc sa revizuiasca urgent ordonanta pentru ca altfel aceasta va face doar zgomot, dar va fi lipsita de efecte concrete", a apreciat Oajdea.

Oajdea cere reintroducerea sistemului de repartitii pentru studenti

Deputatul Daniel Oajdea mai propune Guvernului ca, dupa finalizarea procesului de reformare a aparatului de stat, sa fie reintroduse repartitiile pentru absolventii cei mai buni ai universitatilor de stat.

Oajdea crede ca asigurarea unor locuri de munca pentru un procentaj din absolventii universitatilor de stat ar stimula competitia intre studenti, ar conduce la eliminarea numirilor pe baze clientelare in aparatul de stat si ar incuraja cei mai buni studenti sa ramana in tara in loc sa emigreze in cautarea unui loc de munca mai bun.

"In aparatul de stat mult supradimensionat, angajarile se fac pe criterii politice, de clientela si pe spaga. Ar trebui ca absolventii institutiilor de invatamant superior de stat sa poata beneficia de repartitii pe locurile de munca ramase libere in aparatul de stat, dupa ce acesta va fi reformat", a declarat Daniel Oajdea.

Intrebat daca masura nu ar fi discriminatorie fata de universitatile private, Oajdea a apreciat ca deocamdata invatamantul privat nu ofera, in ansamblul sau, suficiente garantii pentru calitatea educatiei oferite.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Daniel Oajdea motiune PSD, #Oajdea PDL motiune PSD , #stiri PDL