Obiectivul PD-L: Castigarea primariilor din Iasi, Bucuresti si Cluj

Sambata, 15 Martie 2008, ora 17:40
2131 citiri
Obiectivul PD-L: Castigarea primariilor din Iasi, Bucuresti si Cluj

Obiectivul major al PD-L la alegerile locale din acest an este sa castige primariile din Iasi, Bucuresti si Cluj-Napoca, au afirmat liderii PD-L care au participat, sambata, la lansarea candidatilor pentru municipiile din judetul Iasi, relateaza NewsIn.

"In anul 2000, am castigat Bucurestiul. In 2004, am recastigat Bucurestiul si am castigat Clujul. In anul 2008, a venit randul Iasului. Autostrada politica Bucuresti - Cluj trebuie continuata cu Iasi. Castigarea alegerilor locale din iunie de la Iasi va fi semnalul decisiv pentru castigarea alegerilor parlamentare din toamna", a spus presedintele PD-L, Emil Boc.

Acesta a adaugat ca 2008 va fi anul in care "va fi instaurata Revolutia portocalie la Iasi, semnal care va arata ca Romania s-a saturat de PSD (n.r. - primarul Iasului e Gheorghe Nichita, vicepresedinte PSD), va fi semnalul eliminarii PSD din administratiile locale".

Pentru fotoliul de primar al Iasului, democrat-liberalii l-au inscris in cursa pe eurodeputatul Dumitru Oprea, fostul rector al Universitatii "Al.I.Cuza", iar pentru sefia Consiliului Judetean va candida senatorul Dan Carlan, care este si presedintele filialei locale a PD-L.

"Iasul ar putea fi cea mai atractiva zona de investitii din Romania. Fonduri europene de milioane de euro au fost pierdute, preferandu-se indatorarea iesenilor pe zeci de ani. Primaria nu este o fabrica de bani, trebuie sa devina un partener activ pentru mediul de afaceri. Pare complicat, iar administratia actuala ne-a aratat ca nu poate", a spus Dumitru Oprea, in fata a circa 1.500 de membri si simpatizanti PD-L adunati in Sala Mare a Casei Sindicatelor din Iasi.

La randul lui, senatorul Dan Carlan a vorbit despre "abc-ul satului civilizat". "Voi urmari obiective simple: a - asfalt, b - becuri, c- canalizare. Fara aceste lucruri, nu putem vorbi de un sat european", a declarat senatorul Dan Carlan.

Liderii PD-L Theodor Stolojan, Elena Udrea, Raluca Turcan si Sebastian Bodu au tinut discursuri de incurajare pentru cei doi candidati. In alocutiunile lor, ei au adus si o serie de critici liberalilor, iar primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a afirmat ca PNL face si "fapte bune", referindu-se la decizia liberalilor de a-l exclude din partid. "Trebuie sa recunosc ca PNL face si fapte bune. M-au exclus din partid, iar acum ma pot inscrie cu acte in regula in PD-L", a spus Stefan.

Pentru functia de primar al Iasului, Dumitru Oprea va concura alaturi de actualul edil Gheorghe Nichita (PSD), ministrul educatiei Cristian Adomnitei (PNL) si creatoarea de moda Irina Schrotter (independent). La Consiliul Judetean, senatorul Dan Carlan il va infrunta pe actualul presedinte Lucian Flaiser (PSD), in timp ce din partea PNL presa locala a vorbit despre o posibila candidatura a deputatului Relu Fenechiu.

Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
#boc, #PDL, #obiectiv, #locale, #primarii, #Bucuresti, #Iasi, #Cluj , #stiri PDL