Opt romani, pe listele partidului lui Berlusconi la alegerile locale din iunie

Vineri, 22 Mai 2009, ora 16:59
482 citiri
Opt romani, pe listele partidului lui Berlusconi la alegerile locale din iunie
Foto: stirilocale.ro

Partidul Romanilor din Italia (PIR) si-a prezentat joi cei opt candidati la alegerile locale din 6 si 7 iunie din Peninsula, care vor figura pe listele formatiunii Popolo della Liberta (PdL, aflat la guvernare), transmite Wall Street Italia.

Candidand la acest scrutin, PIR incearca sa obtina o mai buna integrare a romanilor, mai putina birocratie, mai mult acces la mijloacele de comunicare si mai multa siguranta pentru aceasta comunitate, care se confrunta cu o campanie mediatica ce a dus la marginalizarea lor in societate.

Doi dintre cei opt candidati vor participa la alegeri la Florenta (centrul Italiei), unul la Marcellina (provincia Roma, centrul Italiei), doi la Aprilia (provincia Latina, centrul Italiei), unul la Monterotondo (provincia Roma, centrul Italiei), unul la Recanati (estul tarii, provincia Macerata) si unul Stazzema (provincia Lucca, centru-vestul tarii).

"Am fost dezamagiti de stanga, de Veltroni, cu care am incercat de mai multe ori sa ne intalnim, in schimb in PdL am gasit persoane cu care sa discutam: primarul Romei, Gianni Alemanno, a facilitat concesionarea spatiului pentru Insula Romana, din strada Cristoforo Colombo, care va fi inaugurata duminica", a declarat presedintele PIR, Giancarlo Germani.

"Potrivit sondajelor, 67% dintre romanii din Italia vor vota pentru PdL, deci nu am facut altceva decat sa secundam o dorinta a comunitatii", a adaugat el.

PIR "are un proiect de integrare in care intra participarea la viata politica si la vot", a explicat liderul formatiunii. "Acesta este motivul pentru care facem campanie, pentru a promova inscrierea pe listele electorale suplimentare. In anii trecuti, lipsa de informare privind acest aspect si dificultatile birocratice ne-au penalizat", a subliniat el.

Insa romanii intampina numeroase dificultati in a se inscrie pe aceste liste. "In primul trebuie luata o zi libera de la serviciu pentru inscriere. Nu toti pot sa faca acest lucru", a explicat Dorin Coman, directorul unei companii multinationale din sectorul IT si candidat la Monterotondo.

"Trebuie ajutati cei care nu reusesc sa se integreze la fel de bine ca noi", spune Liliana Gheorghe, consultant financiar si candidata la Aprilia, unde intre 3.500 si 4.000 de romani au drept de vot.

"Rezolvarea problemelor care par simple este dificila pentru romani, birocratia ne distruge. Deci trebuie sa depunem eforturi pentru a simplifica (procedurile - n.red.) sau pentru a-i ajuta pe cei care se afla in dificultate", a adaugat ea.

O alta problema este faptul ca romanii foarte bine pregatiti prefera sa nu emigreze in Italia.

"Traiesc in Italia de sapte ani, am absolvit liceul aici si vreau sa raman. Prin candidatura mea vreau sa imbunatatesc conditiile comunitatii romane din Florenta, pentru a face ca fiecare roman sa se simta" acasa in acest oras, a adaugat el.

PIR spera ca intreaga comunitate romana se va uni in jurul proiectului politic al lui PIR, a explicat secretarul national al formatiunii, Mihai Muntean.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#romani partidul Berlusconi, #alegeri iunie, #Partidul Romanilor , #stiri PDL