Parlamentarii dezbat, luni, motiunea de cenzura depusa de PD-L

Duminica, 09 Noiembrie 2008, ora 22:02
1311 citiri
Parlamentarii dezbat, luni, motiunea de cenzura depusa de PD-L

Parlamentul va dezbate, luni, motiunea de cenzura depusa de PD-L, intitulata "Educatia ramane, Guvernul pleaca".

Documentul a fost semnat de parlamentari din PD-L, PSD, PRM si PC, dar si de catre deputati independenti sau reprezentanti ai minoritatilor nationale.

Acestia cer votul pentru retragerea increderii cu care a fost investit Guvernul Tariceanu II si demisia Executivului pentru "incalcarea flagranta a regulilor constitutionale".

Asta pentru ca, afirma semnatarii motiunii, nu a pus in aplicare legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.

"Legea pe care Guvernul refuza sa o aplice acum a fost votata in unanimitate de Parlamentul Romaniei, unicul posesor de drept al suveranitatii nationale. In incercarea de a se opune aplicarii ei, Guvernul a trimis-o in fata Curtii Constitutionale, care a gasit-o conforma cu Constitutia.

Si chiar dupa ce Presedintele Romaniei a promulgat-o, primul-ministru Tariceanu a hotarat sa nu o puna in aplicare. Astfel, Cabinetul Tariceanu se pune singur in afara legii, pentru ca asa cum mentioneaza Constitutia Romaniei nimeni nu este mai presus de lege", sustin democrat-liberalii in motiune.

PD-L subliniaza ca profesorii primesc salarii mici, iar acesta este principalul motiv pentru care cadrele didactice au abandonat catedrele si de cele mai multe ori au plecat din tara in cautarea unui venit decent.

Potrivit democrat-liberalilor, investitia in Educatie e obligatorie si nu suporta amanari si nu trebuie sa depinda de interese de partid, motiv inteles de parlamentari care au votat in plen actul normativ de crestere a salariilor profesorilor cu 50%.

Social-democratii au sustinut ca motiunea de cenzura a PD-L pe tema majorarii salariilor profesorilor este inutila fiindca nu poate rezolva situatia.

Citește și:
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
Premierul Nicolae Ciucă a convocat joi, 9 februarie, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a aprobat hotărârea privind sprijinirea Republicii Arabe Siriene,...
Guvernul înființează ”Observatorul laptelui”. De ce este necesară noua structură din subordinea Ministerului Agriculturii
Guvernul înființează ”Observatorul laptelui”. De ce este necesară noua structură din subordinea Ministerului Agriculturii
Guvernul a aprobat înfiinţarea Observatorul laptelui şi al produselor lactate, structură care va funcţiona la nivelul Ministerului Agriculturii şi va monitoriza piaţa în acest domeniu, a...