Parlamentarii PD-L nu au voie sa candideze la europarlamentare

Luni, 02 Martie 2009, ora 16:08
981 citiri
Parlamentarii PD-L nu au voie sa candideze la europarlamentare

Parlamentarii, presedintii si vicepresedintii CJ, precum si primarii si viceprimarii partidului nu vor fi inclusi pe lista pentru europarlamentare.

Pentru lista au fost depuse deja 61 de dosare la conducerea centrala.

Biroul Permanent National al PD-L a decis, in sedinta de luni, ca cei care vor candida pentru alegerile europarlamentare din iunie sa nu fie deja alesi in Parlamentul national sau ca presedinti de consilii judetene si primari, informeaza NewsIn.

O interdictie similara a fost pronuntata si asupra celor alesi indirect de catre electorat, anume viceprimarii si vicepresedintii consiliilor judetene.

"S-a ridicat problema celor din administratia locala si a parlamentarilor alesi in colegii uninominale. S-a considerat ca acestia au o responsabilitate in fata electoratului si trebuie sa-si duca mandatul pana la capat", a declarat Flutur, pedelistul adaugand ca nu se vor face derogari de la aceasta decizie.

Conform spuselor lui Flutur, au fost depuse 61 de candidaturi la sediul central al partidului, 19 dintre posibilii candidati avand mai putin

35 de ani.

Au intarziat trimiterea dosarelor filialele din Botosani, Giurgiu si Teleorman, insa Flutur a precizat ca acestea le vor trimite curand astfel incat comisia speciala de analiza a dosarelor candidatilor sa-si inceapa activitatea.

Comisia, alcatuita din principalii lideri ai PD-L, va incepe un proces de audiere a candidatilor, concomitent cu analiza dosarelor. In stabilirea componentei listei PD-L pentru Parlamentul European, se va tine seama de programul politic al fiecarui candidat, de CV-ul acestuia, precum si de performantele electorale ale filialei care il sustine.

"Este nevoie de o combinatie de criterii pentru solutia optima", a apreciat democrat-liberalul.

Flutur a negat ca s-ar fi luat deja decizia ca Theodor Stolojan, prim-vicepresedinte al PD-L, sa deschida lista de candidati ai PD-L, o decizie finala a componentei liste si a ordinii candidatilor urmand a se adopta in perioada 23-30 martie.

Termenul a fost fixat astfel incat PD-L sa-si poata depune lista cu 60 de zile inainte de data scrutinului, ce urmeaza a fi stabilita miercuri de catre Guvern.

Flutur a adaugat ca tot Executivul urmeaza sa decida daca alegerile europarlamentare din iunie vor avea loc intr-o singura zi sau in doua, dupa cum a sugerat consilierul prezidential Cristian Preda, unul din cele 61 de persoane care ravnesc la un loc pe listele PD-L.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#parlamentari presedinti CJ, #candidati europarlamentare, #PDL , #stiri PDL