PD-L isi face guvern din umbra

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 10:08
3916 citiri
PD-L isi face guvern din umbra
Foto: Arhiva

PD-L se pregateste de Congres iar taberele din partid vin cu diverse propuneri de reformare a conducerii si activitatii, cea mai importanta disputa fiind pe tema resurselor umane, mai precis a celor care vor supraveghea activitatea ministrilor democrat-liberali.

Primvicepresedintele Adriean Videanu a declarat pentru Gandul ca vor fi create departamente care vor avea responsabilitatea de a coordona politic diverse domenii, de la economie la educatie.

"Fiecare dintre cei 12 vicepresedinti ar urma sa se ocupe de un anumit domeniu. Astfel, se identifica omul cu problema. Am ajuns la concluzia ca aceasta varianta este cea mai buna. Inca nu s-a adoptat vreo rezolutie, suntem inca la nivelul dezbaterilor", a declarat Videanu.

Spre deosebire de varianta moderata a acestui plan, sustinuta de tabara pedelistilor care se afla la carma ministerelor si care vor ca departamentele nou create sa fie conduse chiar de membrii guvernului, liderii din teritoriu ar dori aducerea in prim-plan de forte proaspete, din randul organizatiilor care au performat in alegeri.

"Trebuie create in partid structuri departamentale care sa gestioneze activitatea pe diverse teme: agricultura, sanatate, educatie etc. Astfel ca, atunci cand guvernul ia o decizie, sa aiba la baza un studiu, date despre domeniul in care actioneaza. Departamentele ar trebui sa monitorizeze omisiunile ministerelor, cand partidul e la putere, si activitatea ministerelor, cand e in opozitie. La nivelul conducerii, functiile ar trebui reduse. Este suficient un prim-vicepresedinte care sa gestioneze partidul, doi nu se justifica", a declarat George Scripcaru presedintele PD-L Brasov.

O varianta de compromis propune primvicepresedintele Theodor Stolojan, care a declarat pentru Gandul ca trebuie pusa la punct o strategie generala privind resursa umana, mai ales dupa esecul inregistrat de Honorius Prigoana la alegerile partiale din Colegiul 1 Bucuresti.

"Trebuie sa identificam tinerii care au reusite profesionale, tinerii care au rezultate, nu cei adunati de pe strada", a declarat Stolojan.

Specialistii care ar urma sa compuna noile departamente vor fi adusi, spune el, din toata tara, urmand ca acestia sa-si voteze liderul de departament, din care ar putea face parte inclusiv ministri.

Democrat-liberalii mai au insa timp sa ajunga la o concluzie pana la reuniunea conducerii, care va avea loc la finalul acestei luni, la Brasov.

Citește și:
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Deputatul PSD Daniel Ghiță promovează o nouă teorie a conspirației după ce a dat de înțeles că pesta porcină ar fi apărut în România înaintea sărbătorilor pentru a-i determina pe...
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut luni, 28 noiembrie, precizări în legătură cu majorarea alocațiilor. Recent, Guvernul a anunțat că, la începutul lui 2023, alocațiile vor fi...