PD-L isi recunoaste greseala, motiunea se depune luni

Miercuri, 06 Februarie 2008, ora 12:29
1273 citiri
PD-L isi recunoaste greseala, motiunea se depune luni

Deputatul PD-L Cristian Radulescu a declarat, miercuri, ca motiunea simpla pe tema taxei de prima inmatriculare va fi depusa luni si a sustinut ca documentul nu a fost depus marti in sedinta publica pentru ca nu era gata.

"Motiunea strict formala trebuie depusa in sedinta publica, o sa o depunem luni", a spus Radulescu citat de NewsIn. El a admis astfel ca PD-L nu a respectat prevederile regulamentare invocate de presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu, prevederi in baza carora acesta a respins depunerea motiunii. Radulescu a mai afirmat ca motiunea nu a fost depusa marti, in sedinta publica a Camerei Deputatilor, pentru ca nu era gata.

Desi a recunoscut ca, procedural, PD-L a omis prevederile regulamentare, Radulescu a comentat insa ca declaratia presedintelui potrivit caruia motiunea a fost depusa ilegal a fost "o scapare", intrucat exista o mare diferenta intre un act ilegal si nerespectarea regulamentului. "Cred ca este o scapare a domnului Bogdan Olteanu cand a spus ca motiunea a fost introdusa ilegal. Ceva ilegal provoaca consecinte penale si nu este cazul. Daca a vrut sa spuna ca el considera ca a fost introdusa neprocedural este cu totul altceva", a comentat Radulescu.

De asemenea, deputatul PD-L a anuntat ca a propus Biroului Permanent convocarea pentru joi a unei sedinte de plen la Camera motivand ca exista foarte multe legi care trebuie sa intre in dezbatere, printre ele aflandu-se numeroase ordonante de urgenta.

"La ordinea de zi sunt aproape 40 de legi care trebui dezbatute dintre care 25 sunt restante din sesiunile anterioare. Este vorba de ordonante de urgenta care, intr-un fel sau altul, trebuie transate. Readuc aminte faptul ca in Constitutie, in articolul 115 sunt prevazute masuri foarte speciale de urgenta pentru adoptarea si discutarea acestor ordonante. De exemplu, Parlamentul trebuie convocat in cinci zile daca se da o ordonanta de urgenta si el trebuie sa discute si sa aprobe sau sa respinga cat mai repede acea ordonanta", a explicat Cristian Radulescu.

Dupa cum afirma deputatul PD-L, cele 25 de ordonante de urgenta sunt din anii anteriori, iar unele chiar si din 2005, o parte dintre ele fiind discutate si neaprobate si "sub o forma sau alta trebuie transate fiindca cele care au fost emise de catre Guvern si nu au fost respinse produc efecte in continuare".

Radulescu a spus ca propunerea i-a fost respinsa, dar ca e bine totusi ca joi va fi program de comisii pentru ca pe ordinea de zi a acestora exista "aproximativ 115 acte normative carora le-a expirat termenul de depunere a rapoartelor".

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a respins marti inregistrarea motiunii simple a PD-L privind anularea taxei auto pe motiv ca democrat-liberalii nu au respectat procedurile regulamentare in vederea depunerii documentului antiguvernamental.

"Motiunea a fost introdusa in mod ilegal. Am luat decizia de a retrimite semnatarilor textul depus, insotit de o scrisoare in care le-am detaliat prevederi ale Regulamentului Camerei Deputatilor referitoare la procedura de depunere a unei motiuni simple", precizeaza Bogdan Olteanu, prin intermediul unui comunicat de presa, remis marti NewsIn.

Presedintele Camerei Deputatilor invoca articolul 159 din Regulament, care prevede ca un astfel de demers se face de catre initiatori in cursul unei sedinte publice, textul motiunii trebuind sa fie depus la presedintele de sedinta si nu la Cancelaria Presedintelui Camerei Deputatilor. Olteanu le recomanda celor de la PD-L sa urmareasca Biroului Permanent de miercuri care va stabili data viitoarei sedinte de plen. "Legea este aceeasi pentru toti si trebuie respectata, inclusiv de catre parlamentari, indiferent din ce grup politic fac parte", a mai sustinut Olteanu.

O alta obiectie formulata de Olteanu se refera la faptul ca scrisoarea de inaintare ce insoteste textul motiunii nu a fost semnata de catre liderul de grup sau de catre inlocuitorul acestuia, ceea ce este necesar pentru a pastra astfel "limitele unei normale consideratii institutionale". "Inaintarea unei scrisori nesemnate poate prezenta riscul de a considera ca antetul grupului parlamentar a fost folosit in mod abuziv si nelegitim, cu scopul de a desconsidera un grup parlamentar din Camera Deputatilor", argumenteaza Olteanu.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Radulescu, #PDL, #greseala, #motiunea , #stiri PDL