PD-L: Membrii trimisi in judecata ar putea fi suspendati automat din partid

Luni, 14 Februarie 2011, ora 19:16
1617 citiri
PD-L: Membrii trimisi in judecata ar putea fi suspendati automat din partid
Foto: Ziarul Financiar

Liderul deputatilor PD-L Mircea Toader a declarat, luni, ca Biroul Permanent al PD-L a decis sa propuna Consiliului National de Coordonare modificarea statutului partidului astfel incat membrii PD-L trimisi in judecata sa fie suspendati de drept.

"Am facut propunerea de modificare a statutului PD-L sa o aprobam in CNC, prin care cei care sunt trimisi in judecata sa fie automat suspendati de drept. Vom discuta cazul si in cadrul grupului, dar asta e decizia politica si spre asta mergem, ca suspendarile sa fie de drept in cazul in care sunt trimisi in judecata", a declarat democrat-liberalul.

El a precizat ca aceasta prevedere ii va viza pe toti democat-liberalii aflati in aceasta situatie, inclusiv Monica Iacob Ridzi. "Sigur, imi rezerv un punct de vedere fata de ce se va aproba in CNC, dar decizia Biroului Permanent asa a fost", a spus Toader.

"Concret, il vom suspenda (n.r. pe Dan Pasat), dupa ce se aproba statutul. Noi putem sa suspendam si de catre CNC daca sunt puncte care ne conduc spre asa ceva", a mai spus liderul PD-L.

El a subliniat ca, daca instanta stabileste ca persoana respectiva e nevinovata, atunci suspendarea inceteaza si isi reia pozitia initiala in cadrul partidului.

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a sustinut anterior, dupa sedinta formatiunii, ca situatia deputatului Dan Pasat nu a fost analizata de catre BPN, dar s-a decis modificarea prevederilor statutare privind criteriile de integritate ale membrilor PD-L.

Pedelistul a spus ca nu s-a discutat concret despre Dan Pasat si Sorin Buta, acesta din urma primind sentinta definitiva care confirma decizia CNSAS de colaborare cu Securitatea. "Nu am decis astazi. Nu am discutat nimic. Categoric propunerile pentru CNC-ul de sambata vor clarifica si cazul Pasat si alte cazuri in acest moment. (...) Unitatile de masura pentru integritate vor fi aceleasi pentru toti membrii PD-L", a spus pedelistul. Intrebat cum vede situatia lui Dan Pasat in raport cu PD-L, Flutur a raspuns: "Personal, cred ca Pasat ar trebui sa-si dea demisia."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PDL suspendare Ridzi Pasat, #PDL suspendare trimisi judecata , #stiri PDL
Comentarii