PD-L si-a stabilit prefectii

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 12:07
3059 citiri
PD-L si-a stabilit prefectii

Fosti parlamentari sau responsabili locali sunt sustinuti de organizatiile judetene PD-L pentru numirea in posturile de prefect, prioritate avand cei care nu au intrat in Parlament, desi au castigat in colegiile lor.

In cazul judetelor in care presedintele CJ este un democrat-liberal, postul de prefect va reveni aceluiasi partid, pedelistii neputand insa sa ridice pretentii in judetele dominate de pesedisti, au declarat pentru NewsIn mai multi reprezentanti ai PD-L.

Situatia este mai delicata in judetele in care sefia CJ este detinuta de reprezentanti ai opozitiei, PNL si UDMR. Aici discutiile intre PSD si PD-L mai treneaza.

Potrivit reprezentantilor PD-L, numirile oficiale urmeaza sa fie facute de catre Guvern simultan, cu toata lista prefectilor si a subprefectilor. "De aceea, treneaza numirile oficiale. Trebuie sa terminam si noi, trebuie sa finalizeze propunerile si pesedistii, iar o saptamana va mai dura", a estimat un democrat-liberal.

Prefectura judetului Brasov va reveni pedelistilor. Filiala condusa de primarul Brasovului, George Scripcaru, l-ar dori in functia de prefect pe fostul deputat Ion Gontea.

Tot un fost deputat ar putea deveni prefect de Alba. Este vorba de Stefan Bardan, care beneficiaza deja de sustinerea oficiala a filialei PD-L.

La Arad, se vehiculeaza numele lui Calin Bibart.

Democrat-liberalii nemteni trebuie sa aleaga intre Vasile Sendrea, care a mai indeplinit functia de prefect de Neamt, si primarul comunei Dragomiresti, Vasile Panaite. Ambii au candidat la alegerile parlamentare, dar nu au obtinut mandatele la care ravneau.

Deocamdata, pedelistii bistriteni nu au decis care va fi urmatorul prefect, dar favorit la nominalizare este fostul presedinte al Consiliului Judetean, Sabin Iliesi.

Aceeasi situatie se regaseste in filiala din Botosani, unde sunt patru competitori, cele mai mari sanse avandu-le fostul deputat Radu Dragus.

In schimb, situatia s-a clarificat la Sibiu, unde filiala locala a transmis la centru propunerea ca Vasile Trihenea sa devina reprezentantul Guvernului in judet. Trihenea a fost contracandidat al primarului Sibiului, Klaus Iohannis, la alegerile locale, iar la alegerile parlamentare nu a obtinut mandatul vizat.

La Ilfov, Guvernul urmeaza sa-l numeasca drept prefect pe Valentin Delcea, care a mai fost subprefect.

In Tulcea, sansele cele mai mari le are Vasile Gudu, director executiv la Directia de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Tulcea.

Tot oficial, pedelistii bihoreni si-au desemnat favoritul, pe Gavrila Ghilea, vicepresedinte al filialei judetene. Viitorul prefect de Maramures va fi Sandu Pocol, inspector scolar general.

La Timis, situatia este mai delicata deoarece filiala il sustine pe Mircea Bacala, consilier al presedintelui CJ Constantin Ostaficiuc, insa nominalizarea sa a fost contestata de catre prim-vicepresedintele PD-L, Viorel Oancea. Acesta este nemultumit de faptul ca nu s-a tinut cont de faptul ca prioritate ar fi avut cei care au castigat alegerile in care au candidat, dar nu au obtinut mandatul.

Procesul de desemnare a candidatilor filialelor PD-L pentru posturile de prefect ce revin acestui partid se apropie de sfarsit, fiind de asteptat ca toate propunerile sa fie facute pana la sfarsitul saptamanii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#prefecti, #PDL, #candidati , #stiri PDL