PD-L vrea sa il mentina pe Ghetea la presedintia CEC Bank

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 22:18

   

PD-L vrea sa il mentina pe Ghetea la presedintia CEC Bank
Democrat-liberalii intentioneaza sa-l mentina pe Radu Gratian Ghetea in functia de presedinte al CEC Bank, subiectul urmand sa fie discutat si in sedinta coalitiei PD-L-PSD, programata pentru marti, au declarat, luni, surse din PD-L.

"Noi nu intentionam sa-l schimbam din functie pe Ghetea" au precizat sursele citate, aratand ca problema va fi transata marti dimineata, de conducerile PD-L si PSD.

In martie, presedintele AVAS, Mircea Ursache, declara ca Adunarea Generala a Actionarilor CEC Bank se va intruni pentru aprobarea bilantului bancii pe 2008, precum si pentru schimbarea conducerii bancii.

"Componenta consiliul de administratie va fi schimbata, pentru ca majoritatea membrilor nu mai au nicio functie in Ministerul de Finante. In viziunea mea, cel mai potrivit dintre numele vehiculate pentru preluarea conducerii CEC este Enache Jiru, deoarece el a mai condus banca", a spus Ursache, care este si membru PSD.

Enache Jiru este in prezent seful comisiei de selectie a administratorului Fondului Proprietatea, unde l-a inlocuit pe Sebastian Vladescu.

Jiru a fost secretar de stat in Ministerul Finantelor si presedinte al CEC in perioada guvernului Nastase. In 2007-2008, el a fost directorul general al MKB Romexterra Fond de Pensii.

PD-L ar putea avea pretentia sa numeasca presedintele CEC Bank, in conditiile in care la sefia Eximbank - cealalta banca detinuta majoritar de stat - a fost numit, spre finalul lunii februarie, cumnatul lui Mircea Geoana, Ionut Costea.

Costea a inlocuit-o in functie pe Carmen Radu. El a fost presedinte al Emporiki Bank Romania din toamna lui 2008 si anterior presedintele al Raiffeisen Banca pentru Locuinte, incepand din 2004.

AVAS detine 95,374% din capitalul Eximbank, restul actiunilor aflandu-se in posesia celor cinci societati de investitii financiare: SIF Banat Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia.
Citeste mai multe despre
Sursa: rNews

Articol citit de 1063 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
GELU FLOCEA
rank 5
.
Se observa ca in toate functiile cheie sunt infipti oamenii lui Iliescu.
Mai schimba catre unul,asa de ochii lumii.
Si ne mai miram ca economia Romaniei e la pamant.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor