PD-L vrea sa schimbe regulamentul Camerei

Joi, 18 Iunie 2009, ora 14:49
532 citiri
PD-L vrea sa schimbe regulamentul Camerei

Deputatii PD-L Adrian Gurzau si Daniel Oajdea vor schimbarea Regulamentului Camerei astfel incat deputatii sa aiba posibilitatea sa depuna amendamente la un proiect de lege si in plen.

Cei doi democrat-liberali sustin ca actualele prevederi regulamentare au transformat Parlamentul intr-o masina de vot, deputatii neavand timp sa studieze toate proiectele de lege, astfel incat sa voteze in cunostinta de cauza.

"Parlamentarismul a murit in Romania de cand in plenul Camerei nu se mai pot vota si propune amendamente la proiectele de lege. In momentul in care pleaca de la comisie, nu se poate decat vota, motiva votul sau vorbi pe procedura", a declarat, joi, Adrian Gurzau.

El a precizat ca la nivelul grupului PD-L se discuta posibilitatea modificarii Regulamentului in sesiunea urmatoare pentru ca deputatii sa poata aduce amendamente si in cadrul sedintelor de plen.

"Oricat de bine ar vrea cineva sa se pregateasca, este foarte greu sa acopere toate proiectele de initiative legislative care apar in ziua de luni si marti (...) Ar trebui sa se faca sau amendamente in plen sau, daca nu, ar trebui ca sa avem timp de o saptamana dezbateri, sa stim efectiv ce dezbatem", a adaugat Daniel Oajdea.

Acesta a adaugat ca o asemenea modificare nu ar conveni parlamentarilor chiulangii a caror absenta de la dezbateri va fi mai usor de detectat. "Pentru chiulangii nu-i usor pentru ca nu mai poti sa pleci din sala, sa-ti rezolvi problemele la Guvern sau la diverse autoritati si sa figurezi ca participi la diverse dezbateri", a mai spus Oajdea.

Liderul de grup al deputatilor PD-L, Mircea Toader, a precizat ca modificarea Regulamentului este, deocamdata, la nivel de analiza in cadrul grupului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#PDL regulament Camera, #schimbare regulament Camera , #stiri PDL