PDL: 4 lucruri care se intampla inainte de infarct (Opinii)

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 18:05
6811 citiri
PDL: 4 lucruri care se intampla inainte de infarct (Opinii)

In fiecare zi, mai pleaca unul din PDL. Uneori, pleaca doi-trei. Cate un deputat, cate un senator, cate 12 primari. Lejer. Acum, hai sa ne gandim la un om. Are o durere in umar. Poate, in piept.

Pe care o ignora. Trece. Continua sa faca ce are de facut. Apare din nou. Il jeneaza inca o data - ceva mai tare de data asta, dar iar o ignora. Ii trece, pe moment. Nu se gandeste ca ar fi ceva periculos.

Se gandeste ca e cauzata de oboseala normala, ca are multe pe cap si asa mai departe. Apoi, apar si alte simptome. Intepaturi in talpi. Sudor reci. Si, in fine, durerea loveste brusc.

Asta e un atac de cord. Pe care il sufera, exact la fel, sub ochii nostri, principalul partid de guvernare. PDL. Si, daca nu face ceva, atacul asta de cord il va distruge.

PDL ar putea sa se trezeasca in situatia in care nu mai prinde alegerile din noiembrie la putere. La ritmul in care pierde oameni, in contextul in care ne gasim si in care oamenii sai nu mai vad capatul tunelului, s-ar putea ca PDL sa reuseasca sa piarda guvernarea mai rapid decat ar putea cineva sa creada.

Pentru ca PDL are toate conditiile. E gras si plin de dulciuri, dupa o guvernare de aproape 4 ani, din care s-a infruptat fara sa se intrebe daca asta ii infunda arterele. N-a tinut cont. In plus, nu face sport, nimic care sa-l mentina in forma. Nimic care sa-l curete. Si are mult, mult stres pe cap, multr de facut, cu prea putin timp si prea putine sanse.

Si nimeni nu face nimic

Cand ai probleme cu inima, trebuie sa faci rapid ceva. Ceva care sa le dea incredere oamenilor tai. Care nu mai au in ce sa creada. Vad ca partidul nu le mai ofera nici macar speranta. Multi incep sa creada ca nici macar nu-si vor pastra locurile in Parlament daca raman in PDL, daramite sa ramana la Putere.

Culmea, semnele atacului de cord sunt vechi. Dar au devenit cat se poate de evidente la plecarea lui Sorin Frunzaverde. Deja sunt intepaturi in talpi si sudori reci.

Ce face conducerea? Daca face ceva semnficativ, chiar nu se vede. Poate ca Emil Boc e intr-un tur ascuns al tuturor filialelor cu probleme. Poate ca pregatesc ceva. Sau poate ca se bazeaza pe revenirea aia a salariilor pe care n-o mai anunta, din pacate pentru ei. Nu par chiar ingrijorati, insa. Spre exemplu, l-au lasat pe Radu F. Alexandru sa ia un post in CNA, cand majoritatea in Senat era pe muchie de cutit si numirea lui insemna s-o piarda. Intre timp, au pierdut-o inainte sa plece acesta.

"Uite semn - pixul primit de la Basescu in campanie a ramas fara pasta", imi spune cineva. Chiar asa.

Salvarea

Incotro se uita PDL pentru tratament? Singura lor speranta pare Mihai Razvan Ungureanu. Tot mai multi privesc spre o eventuala miscare pe care ar lansa-o acesta. Si, mai ales, spre o guvernare performanta, in cele cateva luni ramase.

Ce e clar insa e ca PDL are nevoie de tratament si are nevoie rapid. Formula in care e acum il duce la infarct.

Pentru ca, in ritmul asta, PDL se duce pe tobogan. Sigur, nu are cum sa ajunga la situatia la care a ajuns PNTCD in 2000, cand n-a mai reusit sa intre in Parlament, dar nici bine nu ii va fi. Cel mai probabil, tratamentul adevarat pentru PDL ar trebuie sa fie dupa alegerile locale. Sau inainte. Pentru ca simte deja furnicaturi in talpi.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#PDL plecare parlamentari, #PDL dificultate , #stiri PDL