PDL cere Guvernului sa instaleze camere video in toate sectiile de votare

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 16:16
2150 citiri
PDL cere Guvernului sa instaleze camere video in toate sectiile de votare
Foto: Digi 24

PDL solicita Guvernului camere video in toate sectiile de votare, desfiintarea sectiilor suplimentare "ilegale" si completarea de catre votantii de pe listele suplimentare a unei declaratii pe propria raspundere, a anuntat sambata vicepresedintele partidului, Cristian Boureanu.

"PDL cere instalarea de camere video in toate sectiile de votare. In cele mai multe scoli deja exista camere de luat vederi de la examenele de bacalaureat, iar acolo unde nu exista, cerem ca Guvernul sa solicite autoritatilor locale instalarea de urgenta a camerelor de luat vederi. PDL cere instalarea de camere video in toate sectiile speciale.

Excludem desfasurarea referendumului in sectiile speciale acolo unde nu exista camere video. Amintim ca in 2009, ministrul de Interne de atunci, Vasile Blaga, a amenajat camere in sectii suplimentare la cererea PSD si PNL.

Nu este un proces de intentie, este normal ca la infiintarea unor sectii suplimentare, unele facute in hoteluri, pe litoral, la munte, sa existe o verificare foarte clara cu camere de luat vederi. Acolo unde nu exista camere de luat vederi refuzam infiintarea de sectii suplimentare. Guvernul trebuie sa ia aceasta masura", a declarat Boureanu.

PDL a mai cerut desfiintarea sectiilor de votare "ilegale". "PDL cere desfiintarea tuturor acelor sectii de votare, sute de sectii de votare suplimentare, amenajate ilegal dupa ce expirase termenul de infiintare al acestora, ma refer la termenul de 10 zile dupa data de declansare a referendumului, ceea ce ar fi insemnat 16 iulie", a adaugat viceliderul democrat-liberal.

Boureanu a cerut si o declaratie pe propria raspundere din partea celor care voteaza pe liste suplimentare. "PDL cere ca toti cei care voteaza pe liste suplimentare sa completeze declaratie pe proprie rasundere conform articolului 292 din Codul Penal ca nu au votat si la alta sectie. Acest lucru s-a intamplat si la prezidentialele din 2009 la cererea expresa a PSD-PNL", a declarat acesta.

"Ii anuntam pe cei de la USL ca de luni vom depune cereri conform legii pentru a obtine copii de pe listele suplimentare si de pe listele permanente din toate sectiile de votare din tara, conform deciziei BEC nr. 10 din 2010 care acorda in mod legal acest drept tuturor partidelor politice. Toti delegatii PDL din sectii vor face copii de pe listele electorale suplimentare si permanente.

Anuntam ca in baza acestor liste vom fae verificari ulterioare votului in toate sectiile de votare din tara ptentru a-i urmari in Justitie pe cei care vor practica votul multiplu. Mai mult decat atat, vom depune plangeri penale cand autoritatile nu se vor autosesiza pentru votul multiplu", a adaugat Boureanu.

Vicepresedintele PDL a mai cerut AEP sa achizitioneze softul de depistare a votului multiplu. "Solicit AEP, in numele PDL, urgentarea masurilor de achizitionare a softului anti-frauda, de verificare a votului multiplu. Aceasta licitatie trebuia sa aiba loc saptamana trecuta si a fost amanata saptamana aceasta. E perfect posibil ca referendumul sa se desfasoare cu ajutorul softului anti-frauda", a precizat Boureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#PDL, #Cristian Boureanu, #camere video sectii votare, #supraveghere video referendum , #stiri PDL