PDL functioneaza ilegal?

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 22:04
3402 citiri
PDL functioneaza ilegal?
Foto: Arhiva

Un document dat publicitatii, vineri seara, arata ca Partidul Democrat Liberal functioneaza in ilegalitate, pentru ca nu a inregistrat in termen legal documentele adoptate in urma Conventiei Nationale din 14 mai 2011.

Modificarile ar fi trebuit comunicate Tribunalului Bucuresti in termen de 30 de zile de data adoptarii, iar Ministerul Public trebuie sa solicite Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii PDL si radierea sa din Registrul partidelor politice.

Dizolvarea partidului este ceruta de Viorel Ranghilescu, in calitate de presedinte al Partidului Democrat, au precizat, vineri seara, jurnalistii Antena 3.

Contestatarul PDL sustine ca va solicita si Ministerului Public sa ceara Tribunalului Bucuresti dizolvarea PDL. De asemenea, barabtul sustine ca procedura de dizolvare a partidului de guvernare va avea loc la Tribunalul Bucuresti pe data de 8 septembrie.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a intervenit telefonic imediat dupa prezentarea documentelor, apreciind ca, daca situatia iscata este, intr-adevar, reala, Romania nu mai este un stat de drept.

"Nu ma mira. Acest partid are un fruntas care incalca legile in fiecare zi, nu are nicio preocupare sa respecte legea. Romania nu mai este un stat de drept, pentru ca esenta unui stat de drept consta in faptul ca puterea politica nu isi permite sa abuzeze legea", a spus Antonescu.

De asemenea, sefa Delegatiei PNL in Parlamentul European, Norica Nicolai, a precizat ca PE va fi anuntat cat mai curand in legatura cu aceasta chestiune.

"Ambele grupuri politice, PSD si PNL, vor sesiza conducerea Parlamentul European, pentru ca este o chestiune care vizeaza o grava incalcare de legi. (...) Luni, cred eu, si Parlamentul va avea o noua majoritate, aici ma refer la USL, pentru ca pedelistii au acum statatul de independenti", a declarat Norica Nicolai.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a asigurat ca documentele au fost depuse, insa nu a dezmintit faptul ca actele nu au fost depuse in termen legal. Totusi, Sever Voinescu a subliniat ca "PDL-ul nu va fi radiat".

"Din cate stiu, documentele s-au depus. Va asigur insa ca documentele au fost semnate de presedintele partidului si au fost trimise Tribunalului. Eu trebuie sa va explic acum cum merg lucrurile la Parchet? Noi am depus si in mod evident instanta va decide. Sa asteptam sa se pronunte instanta. (...) In legatura cu perspectiva radierii PDL, eu nu cred ca o sa se intample", a spus Sever Voinescu, intr-o interventie la Antena 3.

"Toate aceste detalii o sa vi le dau maine, pentru ca nu stiu cand au ajuns hartiile la Tribunal. Am inteles ca toate documentele au fost depuse. Sigur ca exista contestari, dar instanta va decide", a spus Sever Voinescu, fara a reusi sa raspunda la ce data au fost trimise documentele.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#pdl partid ilegal, #pdl documente tribunalul bucuresti, #modificare status pdl , #stiri PDL