PDL-istii care au votat pentru motiunea de cenzura vor sa ramana in partid

Sambata, 19 Iunie 2010, ora 23:42
1616 citiri
PDL-istii care au votat pentru motiunea de cenzura vor sa ramana in partid

Deputatii Clement Negrut si Daniel Oajdea, dar si senatorul Georgica Severin sustin ca nu au intentia sa plece intr-un alt partid, dar cred in continuare ca Executivul trebuie sa vina cu solutii la problemele pe care le-au semnalat in interiorul PD-L.

Desi propus spre excludere de catre Biroul Permanent National al PD-L, Daniel Oajdea nu numai ca va participa la reuniunea parlamentarilor PD-L cu premierul Boc de la Snagov, dar intentioneaza sa vina cu o serie de propuneri concrete pentru stimularea economiei.

"Voi merge la Snagov si sigur ca intentionez sa iau cuvantul in masura in care am sa pot. Nu sunt doar un spectator", a declarat Oajdea.

Printre propunerile pe care urmeaza sa i le faca premierului se afla eliminarea impozitului minim, modificarea Codului Muncii in sensul abrogarii prevederilor prea restrictive fata de posibilitatea angajatorului de a disponibiliza angajatii, dar si un proiect de lege prin care Oajdea doreste ca penitenciarele sa se autofinanteze.

"Un hot fura poseta unei batrane, ajunge la inchisoare, dar tot acea batrana, in calitate de contribuabil, va trebui sa plateasca pentru masa detinului si abonamentul la televiziunea prin cablu a inchisorii", si-a motivat Oajdea proiectul.

Cat priveste propunerea de excluderea a sa din PD-L care a fost facuta de Biroul Permanent National si urmeaza sa fie supusa aprobarii Consiliului National de Coordonare, Oajdea a precizat ca intentioneaza sa o conteste, mai ales in cazul in care nu vor fi luate decizii similare si in cazul celorlalti parlamentari ai partidului care au votat pentru motiunea de cenzura a PSD.

Un alt sustinator al motiunii, Clement Negrut a spus ca, din cauza unor motive personale nu poate participa la sedinta de la Snagov, dar va fi prezent la sedinta de luni a grupului PD-L de la Camera in care se vor lua in discutie eventuala sanctionare a sustinatorilor motiunii. Pe de alta parte, Negrut nu intentioneaza sa-si pregateasca o pledoarie pentru a-si convinge colegii sa nu-l excluda.

"Eu mi-am epuizat argumentele. Timp de trei saptamani mi-am manifestat in interiorul grupului nemultumirile legate de functionarea acestuia, a relatiei grupului cu guvernul si nemultumirile fata de anumiti ministri. Nu am iesit in presa cu declaratii impotriva guvernului si partidului", a explicat Negrut atitudinea sa fata de sedinta de luni.

Unul din motivele nemultumirilor lui Negrut a fost declaratia lui Sebastian Vladescu la dezbaterea din Camera Deputatilor pe marginea motiunii simple ce-l viza pe ministrul de Finante.

"Daca s-ar fi oprit la faptul ca in Romania s-a mintit de 20 de ani ar fi fost bine, dar apoi a continuat cu faptul ca s-ar mai fi putut minti inca sase luni. Atunci pe mine ca parlamentar m-a facut sa cred ca am fost mintit", a spus Negrut. Totusi, deputatul vrea sa activeze in continuare in partid. "Voi fi alaturi de PDL cat voi considera ca ne revenim in ochii electoratului prin restructurarea statului si prin faptul ca aducem bunastare", a conchis Clement Negrut.

Senatorul Georgica Severin s-a aratat destul de sceptic in ceea ce priveste sansele sale de a ramane membru al PD-L. "Cum am comis o incalcare grava a statutului, normal ar fi sa fiu exclus", a spus Severin. El a spus ca are relatii foarte bune cu majoritatea colegilor sai din grupul senatorial, insa nu este sigur daca o decizie in privinta sa va fi luata de catre grup sau de catre conducerea centrala a partidului.

"Problema nu este de a fi sau a nu fi intr-un partid", a spus Severin adaugand ca ceea ce-l preocupa este, in primul rand, lipsa unor solutii la problemele economice ale Romaniei. Senatorul a precizat ca nu va participa la intalnirea de duminica seara a parlamentarilor democrat-liberali cu liderii PD-L, la care este asteptat sa vina si Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#parlamentari PDL motiune PSD, #sanctiuni PDL vot motiune, #Guvern moiune cenzura PDL , #stiri PDL