PDL sustine ca PSD rateaza sansa de a fi folos romanilor ce muncesc in Spania

Vineri, 12 August 2011, ora 21:40
1102 citiri
PDL sustine ca PSD rateaza sansa de a fi folos romanilor ce muncesc in Spania

Democrat-liberalii acuza PSD ca da dovada de ipocrizie cand critica Guvernul ca nu face demersurile necesare pentru inlaturarea restrictiilor pentru romani pe piata muncii din Spania, atata vreme cat social-democratii intreprind demersuri similare pe langa guvernul socialist spaniol.

PSD-ului i se reproseaza faptul ca pune solidaritatea cu partidele socialiste mai presus de solidaritatea in interes national, prin refuzul de a incerca sa convinga guvernul socialistului Zapatero sa ridice restrictiile pentru muncitorii romani.

"PSD a ratat de foarte multe ori in istoria sa sansa de a fi cu adevarat de folos Romaniei. O rateaza si acum. Un partid socialist autentic romanesc ar fi facut demersuri pe langa colegii lor spanioli pentru apararea drepturilor lucratorilor romani, in cadrul familiei politice socialiste europene (...) PSD nu spune romanilor ca guvernul care restrictioneaza accesul romanilor pe piata muncii din Spania este socialist. PSD e incapabil de solidaritate in interes national", se arata intr-un comunicat al departamentului de comunicare al PDL.

Considerat de catre pedelisti "un partid scandalagiu", PSD este acuzat ca este dispus sa exploateze dificultatile romanilor pentru a castiga electoral. "PSD asteapta ca romanii sa piarda, pentru ca PSD a calculat ca poate castiga electoral daca romanii pierd. PSD pariaza electoral pe esecul Romaniei, in general", se arata in comunicatul dat vineri publicitatii.

Atitudinea pesedistilor fata de situatia creata in Spania este apreciata ca o alta culpa a PSD in relatia cu romanii din strainatate, dupa opozitia facuta la introducerea votului prin corespondenta.

"PSD a dezlantuit o campanie de infierare a votului prin corespondenta demna de parintele sau politic, PCR, si fac tot ce pot pentru a-i opri pe romanii din strainatate sa voteze. Dupa ce ca vrea sa-i lase fara drept de vot pe cetatenii romani din Spania si din lume, PSD nu e in stare sa faca nimic pentru romanii care vor sa mearga sa munceasca in Spania", se mai spune in comunicatul citat.

Social-democratii sustin ca decizia autoritatilor din Spania in cazul muncitorilor romani arata esecul politicii externe romanesti "sub actualul tandem Traian Basescu-Teodor Baconschi" si considera acest caz creaza un precedent.

Comisia Europeana a aprobat joi cererea Spaniei de a restrictiona piata fortei de munca pentru lucratorii romani pana la 31 decembrie 2012, ca urmare a unor perturbari grave pe piata fortei de munca.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#PDL PSD, #restrictii romani spania, #piata muncii Spania , #stiri PDL