PDL-ul il ataca pe Oprescu: Minte in legatura cu National Arena

Luni, 12 Martie 2012, ora 16:06
2228 citiri
PDL-ul il ataca pe Oprescu: Minte in legatura cu National Arena
Foto: Ziare.com

PDL Bucuresti il ataca pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, considerand ca explicatiile pe care le-a dat, referindu-se la motivele pentru care trebuie schimbat gazonul de pe National Arena, sunt "manipulatoare si, in ultima instanta, aiuritoare".

Sorin Oprescu a declarat, recent, ca decizia de a schimba gazonul de pe Arena Nationala si inchiderea pentru trei luni a stadionului ar fi fost rezultatul normelor UEFA privind organizarea finalei Europa League.

"Daca UEFA a cerut schimbarea gazonul, acest lucru s-a petrecut tocmai pentru ca primele doua gazoane, instalate tot de Sorin Oprescu au fost de o calitate execrabila, fiind comparate in presa internationala cu niste 'campuri de cartofi'", transmite PDL, printr-un comunicat de presa remis luni Ziare.com.

Daca gazonul de pe National Arena ar fi fost la standardele cerute de forul fotbalistic european - spun democrat-liberalii - nu exista niciun motiv ca acesta sa fie inlocuit, iar stadionul sa fie inchis timp de trei luni.

"Pe niciun alt stadion construit cum trebuie UEFA nu a mai dispus asemenea masuri, echipele de casa desfasurand meciuri chiar si cu o saptamana inaintea finalelor. Deci, daca intr-adevar au fost cerinte externe de modificare a gazonului, acestea s-au realizat tot din cauza managementulu defectuos al primarului", precizeaza sursa citata.

Primaria Capitalei, suma colosala pentru un nou gazon pentru National Arena

In alta ordine de idei, acuza pedelistii, Sorin Oprescu nu a explicat nici pana acum de ce bucurestenii trebuie sa plateasca schimbarea gazonului din bugetul Capitalei.

"In mod firesc, UEFA ar fi trebuit sa faca demersurile necesare catre Federatia Romana de Fotbal, iar nu catre Primaria Municipiului Bucuresti. Tocmai de aceea, PDL Bucuresti ii cere lui Sorin Oprescu sa explice asocierea dintre PMB si FRF in detaliu si sa arate motivele pentru care municipalitatea trebuie sa inchida stadionul si sa schimbe suprafata de joc, in conditiile in care responsabilitatea ar trebui sa-i apartina forului fotbalistic intern", precizeaza documentul.

Potrivit democrat-liberalilor, Oprescu trebuie sa explice de ce un for fotbalistic international poate impune conditii municipalitatii din Bucuresti, "in conditiile in care National Arena este o investitie proprie a orasului, care trebuie sa se amortizeze, iar inchiderea sa pe o perioada de trei luni aduce pierderi financiare semnificative in toata aceasta perioada".

"PDL Bucuresti crede ca schimbarea gazonului de pe National Arena este dovada cea mai clara a faptului ca Sorin Oprescu nu este in stare sa gestioneze un obiectiv de investitii atat de important pentru Capitala. Mai mult decat atat, din cauza diletantismului Primarului General, Bucurestiul risca sa se faca de ras in fata intregii lumi, aratand ca nu este capabil sa puna nici macar un gazon de fotbal", conchide sursa citata.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#PDL Oprescu gazon stadion, #FRF schimbare gazon, #gazon National Arena , #stiri PDL