Perchezitii la deputatul PDL de Cluj, Petru Calian

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 17:04
8016 citiri
Perchezitii la deputatul PDL de Cluj, Petru Calian
Foto: Ziua de Cluj

UPDATE: Stirea nu a fost confirmata. Nu a avut loc vreo perchezitie la locuinta deputatului PDL Petru Calian, iar cei care au lansat informatia initiala si-au cerut scuze.

Procurorii DNA efectueaza, vineri seara, perchezitii la domiciliul deputatului PDL de Cluj Petru Calian. Totodata, ofiterii anticoruptie au descins si la una dintre fabricile pe care le detine democrat liberalul.

Potrivit Ziua de Cluj, Calian beneficiaza de imunitate parlamentara, iar in acest caz procurorii ar fi avut nevoie de un acord de perchezitie din partea plenului Camerei Deputatilor.

Nu a existat nicio cerere depusa la Camera Deputatilor, potrivit B1 TV, care precizeaza ca, procedural, aceste perchezitii sunt posibile fara votul din plen, in cazul in care Petru Calian si-ar fi dat acordul.

Acesta se afla intr-o emisiune televizata la TVR Cluj si a aflat de descinderi de la jurnalisti, precizand ca nu si-a dat acordul pentru perchezitii.

Deputatul PNL Horea Uioreanu a apreciat ca arestarea lui Sorin Apostu, primarul Clujului, si descinderile de la Petru Calian reprezinta "o reglare de conturi mafiota in cadrul PDL Cluj".

"Practic, se toarna unul pe altul. Are loc o reglare de coturi, in stil mafiot. Tot razboiul de doi ani de zile dintre primarul Sorin Apostu si presedintele Consiliuliui Judetean Cluj, Alin Tise, se vede acum clar si a depasit orice masura", a adaugat liberalul.

Magistratii de la Curtea de Apel Cluj Napoca au aprobat joi dupa miezul noptii solicitarea procurorilor DNA de arestare preventiva a primarului Sorin Apostu pentru 29 de zile.

Descidenrile la pedelistul Petru Calian survin dupa ce vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, si primarul Clujului, Sorin Apostu, au fost arestati preventiv pentru fapte de coruptie.

Sorin Apostu a fost retinut pentru 24 de ore miercuri seara, el fiind acuzat de luare de mita.

Noi amanunte in cazul Sorin Apostu: A distrus documente cu un sef al Politiei Cluj?

"Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele: In cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului - inculpatul Apostu Sorin, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro.

Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Undina, invinuita in acelasi dosar", se arata in comunicatul remis presei de DNA, in care se mai precizeaza ca in cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Ca urmare a acuzatiilor ce i se aduc, Sorin Apostu risca atat pierderea fotoliului de primar al municipiului, cat si excluderea din PDL. Deja Radu Berceanu a anuntat ca Apostu este suspendat din partid, iar in caz de arestare va fi dat afara.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#PEtru Calin perchezitii, #PEntru Calin deputat PDL , #stiri PDL