Politica la tara: Viceprimarul PDL al unei comune, batut de primarul de la PSD

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 22:39
2849 citiri
Politica la tara: Viceprimarul PDL al unei comune, batut de primarul de la PSD
Foto: Gazeta de Nord-Vest

Viceprimarul comunei Calinesti-Oas din Tara Oasului il acuza pe primar ca l-a batut si l-a dat afara din propriul birou. Viceprimarul este de la PDL, iar primarul de la PSD.

Potrivit unui comunicat de presa al deputatului PDL Andreea Paul, viceprimarul Dinu Birtoc din Calinesti-Oas a fost batut si scos cu forta din propriul birou de catre primarul de la PSD, Gheorghe Copil. Evenimentele au avut loc vineri, 25 ianuarie.

"Un angajat al primariei statea in fata biroului meu. I-am spus sa se dea la o parte si am intrat in birou. Am banuit ce ma asteapta. Am pornit camera de filmat de pe biroul meu (pix spion). In secunda urmatoare, domnul primar a intrat peste mine, mi-a cerut revoltat cheile de la usa biroului, laptopul si telefonul si mi-a zis sa ies afara din birou, spunand ca 'el e seful'.

Am refuzat. M-a agresat, prinzandu-ma de gat si lovindu-ma. Mi-a bagat mana in buzunarul de la hanorac si mi-a luat cheile de la birou. Mentionez ca aveam toate cheile legate in acelasi manunchi. Lovit, l-am rugat sa-mi dea cheile de la casa, dar acesta a refuzat", a povestit viceprimarul.

Birtoc s-a plans ca nu a reusit sa-si recupereze mai apoi cheile, printre care se aflau si cele de la casa, astfel incat "copiii mi-au dormit prin vecini", iar "tatal imi este si astazi in spital din cauza panicii".

Dinu Birtoc a facut publica o fotografie cu anuntul pus de primar pe usa biroului sau din care rezulta ca Gheorghe Copil este semianalfabet.

Birtoc sustine ca a chemat o echipa de la PRO TV careia i-a dat imaginile cu agresiunea suferita din partea primarului, insa jurnalistii "impreuna cu alti consilieri USL au ajuns la un restaurant. Povestea mea, inregistrarea mea s-au dus pe apa sambetei. De atunci, nicio reactie".

Situatia este foarte incalcita la Calinesti-Oas. Nu atat primarul ar fi o fire violenta, ci si victima sa. Gazeta de Nord-Vest relata in septembrie 2012 ca viceprrimarul l-ar fi batut pe un localnic de 60 de ani chiar in sala de Consiliu Local. Atunci, primarul a declarat ca lui Birtoc i-au fost retrase atributiile.

"Nu putem continua cu un astfel de viceprimar pentru ca ne vom trezi la un moment dat ca ne ia pe toti la bataie. De altfel, de cand este el viceprimar, nu a colaborat deloc cu conducerea Primariei Calinesti-Oas si tot timpul a incercat sa ne incurce. Am intocmit documentele necesare si o sa le inmanez prefectului. Vom vedea apoi ce se va intampla" , spunea Copil.

Birtoc nu a reusit sa mai intre in birou de la sfarsitul lunii ianuarie. Cazul celor doi politicieni batausi si/sau batuti este in continuare investigat de Politie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#primar Calinesti Oas bataie, #viceprimar Calinesti Oas bataie, #bataie PDL PSD Calinesti Oas , #stiri PDL