Prim-vice PDL, despre valul de ura, "chiulul" de la Slatina si "epurarea" partidului

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 07:58
5620 citiri
Prim-vice PDL, despre valul de ura, "chiulul" de la Slatina si "epurarea" partidului

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a comentat situatia formatiunii din care face parte si rezultatele foarte slabe obtinute la alegerile partiale de duminica, fiind de parere ca exista foarte multa ostilitate fata de democrat-liberali, dar si ca acestia au organizatii foarte slabe in unele locuri.

Florea a dezvaluit pentru Ziare.com ca a facut un apel la toti pedelistii care au avut functii importante in perioada guvernarii sa mearga sa sustina candidatul partidului la alegerile pentru Slatina, insa nu a mers nimeni.

"Cunosteam ca era posibilitatea sa avem asemenea rezultate, din cauza organizatiilor foarte slabe din Olt si Teleorman, lucrurile trebuie corectate. Asta a fost oferta, arata cat de slaba e organizatia, se justifica o analiza in teritoriu si o corectare.

Am rugat ca toti cei care au avut functii de raspundere, care au fost ministri, sa mearga sa sustina candidatul nostru la Slatina. Nu a fost nimeni", a spus primarul de Targu-Mures.

Florea admite ca PDL are in fata o parte a societatii care o uraste, in timp ce cea mai mare parte a sa nu merge la vot.

"O mare parte a populatiei Romaniei sta deoparte. Nu ma simt confortabil cand doar 40% din populatia Romaniei merge la vot - o parte e electoratul-televizor, o alta parte e electoratul care asteapta ceva. E un val urias de ura care s-a creat intr-o parte a societatii romanesti, mai ales in sectorul bugetar", considera prim-vicepresedintele PDL.

Sa ramana un sfert, dar buni

Dorin Florea spune ca rezultatele de la alegeri arata ca PDL trebuie sa se curete de personaje indezirabile, asa cum era si Darius Valcov, despre care spune ca trebuia exclus.

"Se justifica inca o data ce am cerut de acum trei ani, cand spuneam sa fie destituit Valcov. Era un traseist. Chiar daca ramane doar un sfert din membri, partidul sa aleaga calitatea, mai ales in organizatiile din Sud si din Moldova, unde sunt probleme. Regret ca s-a intarziat acest lucru", a mai declarat prim-vicepresedintele PDL.

Referindu-se la Valcov, el l-a acuzat de lipsa de recunostinta, ca si pe locuitorii Slatinei, in conditiile in care orasul a avut foarte mult de beneficiat in timpul guvernarii PDL.

"Domnului Valcov i s-au construit zeci de blocuri de catre ministrul Udrea, Slatina a beneficiat masiv de sprijin, ce sa cred despre oamenii de aici?", s-a intrebat retoric Florea.

El a evitat sa spuna pe cine va sprijini pentru presedintia PDL, aratandu-se de parere doar ca partidul trebuie sa ramana unit.

"Nu m-am manifestat pana acum, e un moment greu, de cotitura, in care s-a pus problema apartenentei la UE, au fost ratoieli la adresa UE, noi trebuie sa ramanem in acest club, sunt ingrijorat de aceste derapaje. Dreapta nu s-a facut vizibila, e nevoie de toata lumea, si de Boc, si de Blaga, si de Monica Macovei, Cristian Preda, Udrea, Falca, e nevoie de munca", crede Florea.

PDL a obtinut rezultate foarte slabe la alegerile partiala de duminica, unde candidatul sau la sefia Consiliului Judetean Teleorman a luat 12%, iar candidatul la primaria Slatina, aproximativ 5%.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...