Primarii PDL vor sa boicoteze referendumul pentru desfiintarea judetelor

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 22:36
1194 citiri
Primarii PDL vor sa boicoteze referendumul pentru desfiintarea judetelor

Presedintele PDL Olt, Darius Valcov, primarul municipiului Slatina, a criticat, vineri, intentia presedintelui social-democrat al CJ Olt de a organiza un referendum privind desfiintarea judetelor, sustinand ca ii va solicita un milion de euro pentru a putea fi montate sectiile de votare in scoli.

Valcov a sustinut ca, in cadrul sedintei CJ Olt de saptamana viitoare, consilierii PDL vor vota impotriva proiectului de hotarare privind organizarea unui referendum de catre administratia judeteana, cu privire la pozitia electoratului legata de desfiintarea judetului.

Potrivit liderului PDL Olt, toti primarii democrat-liberali se vor opune organizarii acestui referendum. Ei vor solicita sume foarte mari pentru inchirierea de spatii in unitatile de invatamant unde sa fie amplasate sectiile de votare.

"Cred ca acest referendum nu isi are rostul. Eu, ca primar al Slatinei, nu voi accepta sa monteze sectiile de vot in scoli decat contracost. Cred ca pentru un milion de euro, atat am evaluat noi chiria, am putea fi de acord. Daca are 1 milion de euro, directorii scolilor din Slatina, am vorbit cu ei, sunt de acord sa-i puna la dispozitie spatiile necesare. Dar altfel nu. Cum nu cred ca este dispus CJ sa achite o astfel de suma unde o sa puna Stanescu sectiile de vot... la CJ Olt sau la PSD. Poate ca vor chema oamenii in sediul USL, in scara de bloc dintre sediile PNL si PSD", a declarat Valcov.

Liderul democrat-liberalilor de la Olt a contestat "execesul de superioritate" al lui Stanescu manifestat prin chemarea primarilor la instruire pe tema organizarii refendumului.

"Este cazul ca Stanescu sa termine cu acest exces de superioritate. Noi, primariile, nu suntem subordonate CJ Olt. Asadar, eu nu am la ce instruire sa ma duc. Sa-mi spuna Stanescu ce? Cum sa incalc legea? Ciugulea si Stanescu, daca tot vor referendum, sa adauge si intrebarea daca cetatenii ii ajuta si pe ei sa isi pastreze functiile, pentru ca de fapt, de asta le e frica", a spus Darius Valcov.

Desi contesta referendumul liderilor USL, Valcov a recunoscut ca locuitorii judetului nu sunt de acord cu desfiintarea judetului. "E clar ca oamenii nu sunt de acord cu desfiintarea judetului si, deocamdata, oficial nu se cunoaste nimic despe acest proiect. Nu exista niciun document oficial cu privire la desfiintarea judetelor", a declarat liderul PDL Olt.

El a mai sustinut ca este pentru o regionalizare "fara capitala", in opinia sa acest lucru lasand libera competitia pentru orase.

Pana in prezent, au mai decis organizarea de referendumuri Consiliile Judetene din Bihor, Constanta, Sibiu si Vrancea.

Citeste si:
Laura Vicol, despre acuzațiile că apără interlopii: ”DNA trebuie să existe, dar nu cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală”
Laura Vicol, despre acuzațiile că apără interlopii: ”DNA trebuie să existe, dar nu cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală”
Laura Vicol, noul președinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a răspuns joi, 2 decembrie, acuzațiilor făcute de liderul USR, Dacian Cioloș, conform cărora este ”avocata...
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Declarațiile din vara acestui an ale actualului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, referitoare la PNNR, au fost comparate de fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea,...