Prohodul PD-L nu se intrevede prea curand

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 12:37
1970 citiri
Prohodul PD-L nu se intrevede prea curand

Exista destule justificari cum ca partidul de guvernamant nu mai reprezinta o forta pe scena politica. Cine isi inchipuie acest lucru risca sa se insele.

Este adevarat, tara trece printr-o severa criza economica, iar pe umerii PD-L aflat la guvernare apasa efectele corodarii. De politica actualului guvern a fost afectata intreaga gama a categoriilor sociale si profesionale: medici, profesori, pensionari, bugetari, artisti, jurnalisti, intreprinzatori privati. Au simtit cu totii pe pielea lor masurile luate si impuse de garda portocalie.

Faptul acesta se reflecta si in sondajele de opinie, in care PD-L a ajuns la mai putin de jumatate fata de perioada cand triumfa. Normal, cifrele din sondaje ar trebui sa se mentina si in alegeri, cu unele diferente. Din punctul de vedere al logicii elementare. In realitate, lucrurile nu stau asa: PD-L, in loc sa piarda in alegeri, castiga.

Lucru argumentat si de cele ce s-au petrecut, in urma cu cateva zile, la alegerile in functia de primar in comuna Secas, judetul Timis. Candidata PD-L a castigat alegerile, desi calculele politicului nu erau in favoarea ei, iar toate fortele politice locale se coalizasera in jurul adversarei pedeliste.

Rezultatul votului, de aproape 90 la suta, 120 de voturi obtinute de Simona Magdin (PD-L), ce a devenit noul primar al comunei Secas, din primul tur, si 80 de voturi obtinute de Doina Miculesc (PSD), a dat peste cap toate sustinerile, socotelile si recomandarile celorlalte partide. Nu au contat sondajele, criza economica si nici intelegerile politice, campania democrat-liberalilor anulandu-le din start.

Nu trebuie facuta o asemanare, o corelare, intre campania de la Secas si o campanie electorala intr-o comunitate urbana, insa, din aceasta poveste rezulta ca masina electorala a PD-L este departe de a trece prin orice fel de criza.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...