Razboi si pace in PD-L

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 00:10
5695 citiri
Razboi si pace in PD-L

PD-L a transmis prin cativa membri un mesaj de impacare si conciliere fata de rebelii care s-au razvratit de curand in partid.

Le-am vazut cu totii fetele zambitoare si multumite ale Monicai Macovei, Cristian Preda sau Sever Voinescu.

S-a intamplat cel mai de asteptat lucru - greii din PD-L i-au linistit pe disidenti promitandu-le ca se va constitui o comisie de analiza si modificare a statutului partidului si ca propunerile "critice" vor primi un raspuns pozitiv.

Mai intai sa ne oprim putin la elementele comice din pacea incheiata intre disidenti si "ayatolacii" PD-L-ului. Cristian Preda a plecat de la intalnirea cu membrii democrat liberali bucuros ca acestia nu il vor mai urechea atunci cand va scrie pe blog, probabil nici nu i-l vor mai bloca.

Mai mult de atat, al'de Berceanu, Videanu, Boc si Flutur au promis cu totii in cor sa isi deschida fiecare cate un blog personal pe care sa posteze ultimele noutati de la guvernare. Sa il auzim de acum pe Berceanu cum se vaita ca isi strica bijuteria de masina nemteasca pe drumurile praf romanesti pe blog, nu la televizor!

Tot in registrul comediei, in contrast cu adevaratele probleme clamate si expuse de disidenti, este si propunerea de reformare profunda a partidului initiata de fostul rebel, purtator de cuvant al lui Traian Basescu in campanie, Sever Voinescu.

Ca marile probleme ale PD-L au disparut o demonstreaza framantarile actuale ale lui Voinescu - ar trebui clarificata doctrina si schimbate sigla si denumirea partidului, pentru ca "trandafirii reprezinta un simbol socialist".

Noua denumire: Partidul Popular.

Si uite asa marile probleme si adevaratele motive ale declansarii criticilor au fost usor, usor trecute sub tacere si alungate intr-o viitoare dezbatere a unei posibile comisii. Cristian Preda si Monica Macovei au mai spus ca "politica de administrare a resurselor umane din partid este esentiala" si ca trebuie discutata in continuare.

Dar, dincolo de faptul ca aceasta mare problema a fost deturnata inspre ilar, in PD-L este deja pace fara a fi fost nici macar razboi cu adevarat vreodata.

Sunt curios cum vor aborda disidentii problema resurselor umane din PD-L, mai exact cum vor regla si reglementa modul in care sunt numiti democrat liberalii in functiile publice, guvernamentale, cum vor stopa ei "numirile pe baza de telefoane" si vor impune numirile pe criterii profesionale.

Pentru a ne convinge cat de deschis este partidul catre reformare si critica constructiva, sunt curios cum va rezolva PD-L problema numirilor recent facute - gen Elena Udrea, Radu Berceanu, Funeriu si ceilalti. Vor fi aceste numiri analizate retroactiv? Va indrazni cineva sa revina asupra lor?

Jocul facut in prezent de structura monolitica a PD-L este simplu. Se creeaza iluzia ca in partid exista si libertatea si deschiderea necesare pentru dialog cu cei mai critici dintre membri, dar, in final, se actioneaza pe baza vechilor principii si se pastreaza vechiul continut, cel care are cu adevarat intreaga putere in partid. Asadar, in concluzie, sa reformam, sa imbunatatim si sa ne rafinam, dar sa nu schimbam nimic.

Citeste si:
Coacerea guvernelor în laboratoarele puterii: diferența de clasă între președintele american Eisenhower și politicienii de pe Dâmbovița
Coacerea guvernelor în laboratoarele puterii: diferența de clasă între președintele american Eisenhower și politicienii de pe Dâmbovița
Compoziția oricărui guvern, în orice stat de pe Planetă, se coace în așa-zisele laboratoare ale puterii, care funcționează în fiecare națiune democratică sau mai puțin democratică....
Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe fratele lui Ludovic Orban. Fostul comisar european era consilier la Cotroceni
Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe fratele lui Ludovic Orban. Fostul comisar european era consilier la Cotroceni
Decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Leonard Orban, a fost semnat de președintele Klaus Iohannis marți, 26 octombrie, a transmis Administraţia...
Sursa: Ziare.com