Revista Presei: Alba-ca-Zapada incepe sa se trezeasca

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 08:28
4553 citiri
Revista Presei: Alba-ca-Zapada incepe sa se trezeasca

Alba-ca-Zapada incepe sa se trezeasca, scrie presa centrala de sambata, remarcand schimbari ce se pregatesc in Partidul Democrat-Liberal, in vederea realizarii unei imagini mai "curate" a partidului inainte de alegerile din 2012.

Miscarea de dreapta formata din intelectuali si membri ai societatii civile pusa la cale de PDL, menita sa traga in sus partidul la alegeri, are deja soldati voluntari, arata "Puterea", care scrie ca Adrian Papahagi, filolog, cere implicarea politica a tinerilor.

Intre timp, la organizatia de femei se pregateste terenul pentru alegeri: candidatele sunt Sulfina Barbu, actuala sefa a organizatiei, si consiliera premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass.

In timp ce Sulfina Barbu si Andreea Paul-Vass aspira la titlul de "doamna de fier" a PDL, Elena Udrea, isi face jocul si anunta numele viitorului ministru al Fondurilor Europene. Un nume "curat", ales special pentru a intari imaginea partidului: Leonard Orban.

Puterea:Alba-ca-Zapada incepe sa se trezeasca

Alba-ca-Zapada sau megamiscarea de dreapta, acea noua constructie despre care Sebastian Lazaroiu a profetit ca va aparea pe scena politica pana anul viitor, incepe deja sa prinda contur. Dupa ce Emil Boc si Ioan Oltean au lasat de inteles ca la alegerile din 2012, PDL ar putea candida sub umbrela unei aliante civice mai ample, acum a venit si randul membrilor societatii civile apropiati partidului de guvernare sa iasa la rampa.

Primul inscris la declaratii publice este Adrian Papahagi, care face un apel pentru iesirea din anonimat a oamenilor "scoliti, articulati, necompromisi, tineri si plini de incredere", care sa redescopere "solidaritatea calda a unui proiect comun".

Aparitia unei miscari mai ample de centru-dreapta in care PDL sa fie actorul principal ar putea sa-i favorizeze pe intelectualii din PDL apropiati presedintelui Basescu: Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi etc., arata Puterea.

Adevarul: Cine se bate sa fie Doamna de Fier a PDL

Consiliera premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, va incerca sa o detroneze pe sefa organizatiei femeilor democrat-liberale, deputata Sulfina Barbu, la alegerile interne din 15 octombrie.

Fosta consiliera a europarlamentarului PDL Theodor Stolojan, Andreea Paul Vass, ea insasi candidata la alegerile pentru Parlamentul European din 2009, s-a remarcat atat prin punctele sale de vedere din domeniul economic, in calitate de sfatuitor al premierului, cat si pentru sustinerea cauzei femeilor, pe care le considera mai reprezentative decat barbatii in politica.

Actuala sefa a femeilor democrat-liberale, Sulfina Barbu, a aparut in prim-planul politic odata cu nominalizarea sa la sefia Ministerului Mediului, functie pe care a ocupat-o timp de doi ani in Cabinetul Tariceanu. Inainte de a ajunge ministru, Barbu a fost directoare la Directia de Protectia Mediului din Primaria Capitalei, arata Adevarul.

Evenimentul Zilei: Leonard Orban va fi ministrul care va coordona fondurile europene

Ministerul fondurilor europene "se va infiinta probabil cel mai tarziu in luna octombrie si va fi condus, probabil, de domnul Orban", a declarat Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Orban este, in prezent, seful Departamentului pentru Afaceri Europene al Administratiei Prezidentiale. Premierul Emil Boc a fost mai rezervat in declaratii. "Lumea poate sa speculeze pe baza unui nume sau altul, eu, ca prim-ministru, voi putea comunica public doar dupa ce am acordul coalitiei pe toate aspectele", a declarat Boc, potrivit Evenimentul Zilei.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Alba ca Zapada PDL, #Leonard Orban minister fonduri, #alegeri organizatia femei PDL, #Sulfina Barbu, #Andreea Vass , #stiri PDL