Revista presei: Liderii PDL o cauta pe Alba ca Zapada

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 08:43
1432 citiri
Revista presei: Liderii PDL o cauta pe Alba ca Zapada
Foto: Arhiva

Dupa ce disensiunile din USL au tinut prima pagina la ziarelor centrale, vineri a venit randul Puterii. Subiectul Miscarii Populare produce forfota mare in PDL, iar democrat-liberalii se vor reuni duminica, pentru a discuta despre conturarea unui profil al viitoarei platforme politice de dreapta.

Sefa PDL Bucuresti, Elena Udrea, pe de alta parte, a declarat ca "poate ar fi o solutie" sa candideze in Tinutul Secuiesc, iar alt presedinte PDL, mai putin notoriu, s-a gandit sa isi castige notorietatea prin oferirea de mici si bere.

In alta ordine de idei presedintele Traian Basescu a explicat ca nu este surprins de decizia privind inchiderea fabricii Nokia de la Jucu.

"Liderii PDL o cauta pe Alba ca Zapada", scriu jurnalistii de la Puterea in editia de vineri, precizand ca democrat liberalii vor incerca, duminica, sa puna pe hartie o schita concreta a Miscarii Populare.

Pe de alta parte, Elena Udrea a sustinut, la Miercurea Ciuc, ca ia in calcul varianta sa candideze in Tinutul Secuiesc pentru a colabora mai bine cu judetele Covasna si Harghita. "Elena Udrea vrea sa candideze in Tinutul Secuiesc", titreaza Adevarul. "Poate ar fi o solutie sa vin sa candidez aici, in Tinutul Secuiesc" - afirmatia ministrului Turismului - este dezbatuta pe larg si de Romania Libera.

Un alt democrat liberal, presedintele PDL Deva, Tiberiu Mircea Borca, s-a gandit sa isi castige notorietatea printre locuitorii orasului, impartind biletele portocalii pe care scria "PDL, cu mici si bere", relateaza Jurnalul National.

Evenimenul Zilei: Traian Basescu: Inchiderea Nokia nu este o noutate

Subiectul inchiderii fabricii Nokia de la Jucu, judetul Cluj, a fost comentat si de seful statului, Traian Basescu. Presedintele a declarat ca inchiderea fabricii Nokia de la Jucu nu este o noutate, si ca a avut frecvent discutii cu Executivul pe acest subiect.

Mai mult, seful statului a avertizat ca si alte multinationale ar putea sa paraseasca Romania, relateaza Evenimentul Zilei.

"Va pot spune ca am avut frecvent discutii cu Guvernul, mai ales dupa ce s-a vehiculat aproape ca fiind sigura o prelungire a perioadei de criza economica. Am cerut sa vizeze crearea de locuri de munca in deciziile pe care urmeaza sa le ia. De asemenea, va pot spune ca am avertizat asupra acestui risc ca multinationalele sa inceapa sa-si reduca activitatea pe teritoriul Romaniei si iata ca incepe sa se intample.

Este un fenomen la care trebuie sa ne asteptam si el nu poate fi compensat decat prin crearea de locuri de munca, in baza deciziilor Guvernului Romaniei. Sigur, nu vreau sa spun ca iarasi am dreptate, ca s-ar putea sa se gaseasca zeci care sa spuna ca n-am", a declarat Basescu, inaintea plecarii la summit-ul de la Varsovia.

Puterea: Liderii PDL o cauta pe Alba ca Zapada

La fel de multa forfota produce si subiectul Miscarii Populare, tema care va fi pe agenda intalnirii de duminica a democrat-liberalilor.

Se stiu foarte putine lucruri despre Miscarea Populara in teritoriu, tocmai de aceea am fost convocati", au marturisit sefi de filiale judetene ale PDL, citati de Puterea.

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverede a precizat joi ca aceasta platforma ar putea fi infiintata pana in decembrie si ca din ea ar putea sa faca parte si UNPR.

Adevarul: Elena Udrea vrea sa candideze in Tinutul Secuiesc

In alta ordine de idei, ministrul Turismului, Elena Udrea, a afirmat, la Miercurea Ciuc, ca autoritatile locale au facut eforturi deosebite si au reusit sa acceseze foarte multe fonduri europen.

Vazand rezultatele, "poate ar fi o solutie" sa candideze in Tinutul Secuiesc, a spus sefa PDL Bucuresti, citata de Adevarul.

Romania Libera: Udrea, la Miercurea Ciuc: Poate ar fi o solutie sa vin sa candidez aici, in Tinutul Secuiesc

"Vazand cat de mult suflet am pus si cate lucruri s-au facut aici fie ca este vorba de drumuri, apa sau canalizare, reabilitare termica, de locuinte ANL, chiar asa cu Guvernul asta, care nu a avut foarte multi bani pentru ca din nefericire am ajuns in timp de criza la conducerea acestui minister si a trebuit sa gestionam fonduri relativ reduse. Ba bazin de inot, ba pationar la Carta... ", a declarat Elena Udrea, citata de Romania Libera.

Aceasta a adaugat ca "M-am gandit ca poate ar fi o solutie, dragi colegi, sa vin sa candidez aici, in Tinutul Secuiesc", explica ca "atunci probabil si colaborarea noastra ar fi mai buna si nu ar mai fi niciun fel de discutii in ceea ce priveste ce se intampla in judetele Covasna si Harghita".

Jurnalul National: PDL, cu mici si bere

Presedintele PDL Deva, Tiberiu Mircea Borca este, pe de alta parte, subiectul dezbatut de Jurnalul National, dupa ce a impartit locuitorilor mici si bere la un festival organizat de primarul UNPR.

"Reusim impreuna, Tiberiu Mircea Borca, presedinte PDL Deva", scrie pe un biletel portocaliu. Cei care se prezentau la cortul democrat-liberalilor cu acest ravas, primeau, gratuit, doi mici si o bere.

D.R.

Citește și:
Sorin Cîmpeanu susține că este victima unei nedreptăți: ”Demisia a fost generată de cei care înțeleg prea puțin din învățământul superior”
Sorin Cîmpeanu susține că este victima unei nedreptăți: ”Demisia a fost generată de cei care înțeleg prea puțin din învățământul superior”
Fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, la deschiderea anului universitar, despre demisia din funcţia de Ministerul al Educaţiei, că a fost ”nedreaptă, generată de...
Klaus Iohannis, mesaj la începutul anului universitar: ”Plagiatul este un fenomen toxic. Avem nevoie de toleranță zero”
Klaus Iohannis, mesaj la începutul anului universitar: ”Plagiatul este un fenomen toxic. Avem nevoie de toleranță zero”
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că legile educaţiei trebuie să cuprindă prevederi explicite cu privire la prevenirea şi sancţionarea plagiatului, subliniind că acesta este un...