Sedinta in care s-a citit motiunea de cenzura a durat zece minute (Video)

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 11:54
837 citiri
Sedinta in care s-a citit motiunea de cenzura a durat zece minute (Video)

Sedinta in care s-a citit motiunea de cenzura a PD-L a durat, marti dimineata, doar aproximativ zece minute, timpul necesar pentru ca Gheorghe Albu sa lectureze textul documentului.

In sala a fost prezent si premierul Tariceanu, care a caracterizat demersul democrat-liberalilor drept unul "pur politicianist", dupa cum relateaza NewsIn.

"Despre motiune nu stiu ce sanse are sa treaca. Mi se pare insa ca este evident altceva; dupa inceperea campaniei electorale, sa depui o motiune de cenzura, este un gest de cea mai pura factura politicianista, asa cum ne-a invatat PD-L in ultimii doi ani si, bineinteles ca nu pot sa nu remarc ca si-au gasit si cu cine sa se asocieze la acest demers cu PRM. Cred ca aceasta asociere vorbeste mult despre PD, ce politica face, daca mai era vreun dubiu", a spus liderul liberal.

Dezbaterile si votul pe motiunea de cenzura a PD-L vor avea loc in plenul reunit al Parlamentului, luni, pe 10 noiembrie.

Motiunea de cenzura a PD-L, intitulata "Educatia ramane, Guvernul pleaca", solicita demisia Cabinetului Tariceanu pentru ca "ignora drepturile cetatenilor" si "genereaza o criza sociala de proportii".

Democrat-liberalii solicita in textul motiunii de cenzura retragerea increderii cu care a fost investit Cabinetul Tariceanu II, "care sfideaza o lege votata in unanimitate de Parlamentul Romaniei, ignora drepturile cetatenilor acestei tari si genereaza o criza sociala de proportii".

Textul aminteste ca legislativul a votat in unanimitate majorarea salariilor profesorilor, initiativa ce a devenit lege in urma promulgarii de catre seful statului. "Aceasta lege nu constituie o pomana electorala asa cum o prezinta actualmente Guvernul, ci o forma de reparatie morala si financiara acordata uneia dintre cele mai importante categorii profesionale din Romania", se arata in textul motiunii de cenzura a PD-L.

"Noi, semnatarii motiunii, va cerem tuturor celorlalti parlamentari sa fiti alaturi de cetatenii carora le vom cere din nou votul si sa retragem increderea acordata Guvernului Tariceanu", se arata in finalul proiectului motiunii de cenzura democrat-liberale.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#motiune de cenzura, #guvernul Tariceanu, #invatamant, #PDL , #stiri PDL