Senatorii liberali au votat legea PD-L de eliminare a taxei auto

Marti, 13 Mai 2008, ora 16:00
2041 citiri
Senatorii liberali au votat legea PD-L de eliminare a taxei auto

Senatorii PNL prezenti in plenul Senatului in momentul adoptarii propunerii legislative a PD-L pentru abrogarea taxei auto au votat, in majoritatea lor, proiectul democrat-liberalilor, informeaza NewsIn.

Dintre cei 15 liberali prezenti in sala, 13 au votat pentru eliminarea taxei, doar doi au votat impotriva proiectului - Teodor Melescanu si Tiberiu Prodan. Unii dintre acestia nu au dorit sa comenteze - Puiu Hasotti si Adrian Cioroianu, in timp ce altii, precum Ion Basgan, au subliniat ca s-a abtinut de la vot, fapt care nu concorda cu listele Senatului. Radu Campeanu a precizat ca a votat "pentru" deoarece oricum Guvernul a modificat taxa intre timp.

Dintre senatorii UDMR, Zsombori Vilmos si Pete Stefan au votat pentru proiect, in timp ce Nemeth Csaba, Szabo Ilona si Eckstein Kovacs Peter au votat impotriva. De la PD-L, Tudor Panturu a votat impotriva proiectului propriului grup. Astfel, votul final a fost de 45 pentru, sase impotriva si o abtinere, care i-a apartinut senatorului PSD Octav Cozmanca.

Plenul Senatului, in calitate de prima camera sesizata, a decis marti abrogarea articolelor din Codul Fiscal referitoare la taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, ca si restituirea sumelor deja incasate.

Propunerea legislativa initiata de grupurile parlamentare ale PD-L a fost facuta la sfarsitul anului 2007 si prevede abrogarea articolelor din Codul Fiscal referitoare la taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule.

In plus, Ministerul Economiei si Finantelor este obligat sa restituie persoanelor fizice si juridice indreptatite sumele incasate prin taxele speciale pentru autoturisme si autovehicule in termen de 90 de zile de la depunerea de catre acestea a solicitarii, amendament care a schimbat varianta initiatorilor care doreau restituirea pana la 31 decembrie 2008.

Guvernul nu a sustinut proiectul, pe motiv ca inclusiv Comisia Europeana a considerat ca Romania practica o taxare excesiva a masinilor vechi din alte state membre si a solicitat autoritatilor de la Bucuresti inlocuirea taxei, iar nu eliminarea ei.

Guvernul roman a adoptat la sfarsitul lunii trecute ordonanta de urgenta a taxei de poluare auto, care inlocuieste vechea taxa de prima inmatriculare. Noua taxa se va aplica incepand cu 1 iulie, data de la care cei care au platit vechea taxa de prima inmatriculare pot solicita restituirea diferentei.

Vechea taxa, inca in vigoare pana la 1 iulie, a fost aplicata de la 1 ianuarie 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Români eliminați în primul tur de la Țiriac Open
Români eliminați în primul tur de la Țiriac Open
Perechea română Marius Copil/Bogdan Pavel a fost învinsă de cuplul Nuno Borges (Portugalia)/Reese Stalder (SUA), cu 6-3, 7-5, miercuri, în prima rundă a probei de dublu din cadrul turneului...
Consiliului Superior al Magistraturii discută astăzi propunerea de suspendare a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai
Consiliului Superior al Magistraturii discută astăzi propunerea de suspendare a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai
Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută miercuri sesizarea făcută de Inspecţia Judiciară privind suspendarea...
#taxa auto, #senatori, #liberali, #eliminare, #propunere, #PDL , #stiri PDL