Senatorul PDL Cici de la Sistem, despre legi, muzica si prietenii din Parlament Interviu

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 18:14
4462 citiri
Senatorul PDL Cici de la Sistem, despre legi, muzica si prietenii din Parlament Interviu

Senatorul PDL Ciprian Rogojan, cunoscut mai mult sub numele de Cici de la formatia Sistem, isi doreste o lege prin care pedofilii sa fie pedepsiti prin castrare chimica, fiind increzator ca initiativa sa va avea succes.

In varsta de 35 de ani, democrat-liberalul este cel mai tanar senator, cu doar doi ani peste limita minima necesara pentru a intra in Senat. Face parte din doua comisii senatoriale - pentru cultura si pentru egalitatea de sanse - si spune ca nu se astepta sa ii placa asa de mult in Parlament.

Senatorul a declarat, intr-un interviu pentru Ziare.com, ca, de cand a inceput mandatul de parlamentar, a renuntat la activitatea muzicala, dar ca vrea sa o reia, fiind percutionist al trupei Sistem. El a povestit detaliile legate de initiativa pe care vrea sa o vada lege: castrarea chimica a pedofililor. Recunoaste ca au fost si parlamentari care i-au luat propunerea in deradere, dar spune ca ii va convinge.

Ciprian Rogojan este destul de activ in Parlament, avand deja doua initiative legislative, tot atatea declaratii politice, sapte intrebari si opt luari de cuvant, iar unul dintre colegii sai din grupul democrat-liberalilor din Senat este chiar socrul sau, fostul ministru al Economiei Ion Ariton.

Nu in ultimul rand, senatorul PDL precizeaza care sunt colegii cu care se intelege foarte bine, atat de la PDL cat si de la alte partide, si explica de ce democrat-liberalii nu au fost de acord cu Legea retrocedarilor.

Cum este in Parlament, cum sunt primele patru luni din activitatea de parlamentar?

Pentru mine este o activitate foarte provocatoare si, sincer sa fiu, nu ma asteptam sa imi placa asa mult, de-aia ma implic in toate proiectele legate si de comunitatea din care fac parte, si in proiecte legate de tara.

Ati renuntat la celelalte activitati obisnuite, de exemplu muzica?

De cand am inceput mandatul, am renuntat la activitatea muzicala, dar asta nu inseamna ca nu doresc sa o reincep. Dar vreau sa fiu putin mai atent cu locurile in care voi canta si sa selectez un pic, sa fiu un pic mai selectiv.

Mai exista vreun parlamentar care sa fi cantat pana acum?

Exista, colegul meu de la Hi-Q (deputatul PSD Mihai Sturzu - n.red.). Am inteles ca el canta in continuare cu Hi-Q si este si deputat. Dar mai bine il intrebati pe el.

Cum va intelegeti?

Cu el ma inteleg foarte bine, ne cunoastem de 13 ani si faptul ca el este la putere si eu in opozitie, asta nu cred ca dezleaga o prietenie.

Care sunt actiunile pe care vrei sa le intreprindeti in Parlament, ce masuri sa luati, ce initiative legislative?

Pe langa faptul ca am mai multe declaratii politice, intrebari facute unor ministri, mai mult legate de colegiul din care fac parte, lucrez acum la o lege impotriva pedofililor si sunt la momentul in care am expunerea de motive. Trebuie sa o termin, sa o trec prin comisii, dupa care sa vedem ce se intampla.

Stiu ca in anii trecuti a trecut de Senat, dar nu a trecut de Camera Deputatilor, nu stiu din ce cauza, dar sunt foarte multe state care au adoptat aceasta lege si am incredere.

Stiu ca suna putin cam dur castrarea chimica. Toata lumea intelege gresit, prin castrare intelege ca este un procedeu fizic, dar este mai mult un proces, un tratament care se executa in timpul detentiei. Nu as vrea sa spun foarte multe pana nu primesc toate raspunsurile si din partea psihologilor, si din partea medicilor.

Ati discutat cu colegii parlamentari din PDL aceasta initiativa?

Cu colegii parlamentari de la grup am discutat si ma vor sustine. Asa cum la fel si eu ii sustin cu orice lege pe care doresc sa o faca.

Si cu ceilalti colegi din celelalte grupuri parlamentare?

Pot sa va spun ca unii m-au luat la misto, altii au spus ca vor semna petitia, daca va fi nevoie, dar celor care au luat in deradere acest lucru am stat sa le explic despre ce este vorba si mi-au dat dreptate. Nu pot sa va dau nume, pentru ca mai stateam la o cafea si mai radeam de fiecare ce vrea sa faca.

Colegii mai experimentati din PDL va sfatuiesc sau le cereti sfaturi?

In fiecare luni cand ne intalnim la ora 3 la grup vorbim ce se discuta in Biroul Permanent National. Ma inteleg foarte bine cu colegul meu de la Targu-Mures, senator pedelist (Emil-Marius Pascan - n.red.), care este vicepresedinte la comisia de cultura, in care eu sunt membru, ma inteleg foarte bine cu colegii mei de la comisia de cultura, care sunt din alte partide si chiar pot sa spun ca nu conteaza asa de mult deciziile politice cat conteaza sa facem pentru cultura si chiar ne dam toata suflarea si toata stiinta ca sa facem ceva si sa schimbam ceva din legi.

Guvernul isi asuma raspunderea pe legea retrocedarilor. Ponta: Impotenta politica nu mai are loc in 2013

De ce PDL nu a fost de acord cu Legea retrocedarilor si a atacat-o la CCR, in conditiile in care premierul Victor Ponta a spus ca este "cel mai inconstient gest din ultimii 23 de ani"?

In primul rand, se va crea acea legatura cu samsarii si nu intelegem de ce numai din 2017 se va aplica aceasta lege, de ce nu se aplica de acum. Se ataca si momentul in care va intra in vigoare, si forma legii.

Remus Cernea are o noua idee: Vrea parteneriat civil pentru homosexuali

Cum vi se pare propunerea colegului din Camera Deputatilor, Remus Cernea, privind parteneriatul civil intre pesoanele heterosexuale si cele de acelasi sex?

Dati-mi voie sa nu discut acest subiect, va rog mult, in niciun fel.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cici Sistem castrare chimica, #Cici Sistem lege pedofilie, #Ciprian Rogojan castrare chimica, #lege pedofilie Senat, #Cici Sistem senator PDL, #Cici Sistem activitate Parlament , #stiri PDL