Si senatorii PD-L propun renuntarea la indemnizatia pe noiembrie

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 15:06
848 citiri
Si senatorii PD-L propun renuntarea la indemnizatia pe noiembrie

Liderul senatorilor PD-L, Traian Igas, a afirmat marti ca senatori democrat-liberali se vor solidariza cu deputatii PD-L in legatura cu propunerea liderului din Camera, Mircea Toader, ca parlamentarii sa renunte la indemnizatia pe luna noiembrie, iar activitatea acestora sa se desfasoare in teritoriu.

"Si noi vedem lucrurile asa cum si domnul Toader le-a prezentat, suntem sufleteste alaturi de domnul Toader si vom face si noi pasii pe care i-a propus si grupul parlamentar din Camera Deputatilor", a afirmat Igas, marti, intr-o conferinta de presa.

Liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor Mircea Toader va propune celorlalte grupuri parlamentare ca deputatii si senatorii sa renunte la indemnizatia pe luna noiembrie, iar activitatea lor sa se desfasoare in teritoriu.

"Vreau sa anunt o decizie a grupului PD-L din Camera Deputatilor prin care deputatii democrat-liberali solicita celorlalte grupuri parlamentare din Camera si Senat ca pe luna noiembrie sa cedeze indemnizatia, sa aiba si ei asa numita luna fara salariu, timp in care sa-si desfasoare activitatea in teritoriu si pentru a nu fi ocupati ca in campanie sa gasim tot felul de tertipuri pentru a fi o zi in Parlament si o zi in teritoriu", a declarat Toader in cadrul unei conferinte de presa desfasurate luni.

El a spus ca desfasurarea campaniei electorale va influenta oricum prezenta parlamentarilor la lucrari si a apreciat ca Legislativul ar trebui sa dea un semnal de solidaritate cu hotararile Guvernului si cu ceilalti bugetari care vor fi trimisi in concediu fara plata timp de zece zile.

"Fac apel la solidaritatea parlamentara pentru ca, o luna de zile, acitivtatea Parlamentului poate fi suspendata si pentru a fi solidari cu deciziile Guvernului privind 10 zile fara plta de la bugetari. Si noi suntem bugetari (...) Stim din experienta ca in timpul campaniei electorale activitatea in Parlament e din ce in ce mai subtire. Trebuie sa fim corecti si cu noi si cu cetatenii", a spus Mircea Toader.

El a precizat ca, daca celelalte grupuri nu vor sprijini initiativa, PD-L va participa la lucrarile Parlamentului pentru ca partidul sa nu ramana nereprezentat in forul legislativ.

Toader asteapta decizia celorlalte grupuri precizand ca l-a anuntat deja pe omologul sau de la PSD, Viorel Hrebenciuc. "L-am anuntat pe domnul Hrebenciuc. A spus ca bine, o sa se gandeasca. Eu totusi sunt un partener, prefer sa-i spun tot ceea ce dorim sa facem", a adaugat Toader.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#senatori PDL indemnizatie parlamentari, #indemnizatie senatori deputati , #stiri PDL
Comentarii