Sorin Apostu a castigat Clujul din primul tur

Luni, 16 Februarie 2009, ora 08:04
4229 citiri
Sorin Apostu a castigat Clujul din primul tur

Candidatul PDL Sorin Apostu a castigat din primul tur alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca, cu 60,48%, rezultatele finale fiind date publicitatii de Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca duminica noapte.

Apostu a fost votat de 49.234 dintre clujeni care au mers la urne, iar pe locul doi s-a clasat candidatul PNL, senatorul Marius Nicoara, cu 20.174 de voturi (24,78%), informeaza NewsIn.

Pe locul III a fost social democratul Teodor Pop-Puscas, cu 6.023 de voturi (7,39%), pe locul IV s-a aflat candidatul PCM, Gergely Balazs, care a obtinut 2.872 de voturi (3,53%), urmat de candidatul Partidul Verde, Laszlo Csaba, care a fost votat de 914 clujeni (1,12%).

Ceilalti candidati au obtinut sub un procent, respectiv independentul Grigore Pop, presedintele Cartel Alfa Cluj, a luat 761 de voturi (0,93%), taranistul Calin Oancea a obtinut 597 de voturi (0,73%), candidatul PAS, Gheorghe Oros a luat 445 de voturi (0,55%), iar ultimul clasat este candidatul PNG-CD, pictorul in scaun cu rotile Gheorghe Astilean, care fost votat de 383 de clujeni (0,47%).

Presedintele Biroului Electoral Municipal Cluj-Napoca, judecatorul Emil Belean, a declarat, duminica seara, ca din cei 274.300 de clujeni inscrisi pe listele permanente, la urne s-au prezentat 81.833. Prezenta la vot la alegerile partiale pentru Primaria Cluj-Napoca a fost de 30,19%. 420 de voturi au fost anulate si 182 de alegatori au votat la urnele speciale.

"Multumesc mult clujenilor pentru votul si increderea acordate. Cred ca impreuna cu echipa PDL vom avea trei ani jumatate de munca, pentru ca sunt proiecte care nu mai asteapta, sunt proiecte care trebuiesc realizate. Validarea si depunerea juramantului vor fi in cursul acestei saptamani, dar activitatea ca primar incepe de luni dimineata", a spus Apostu.

El a adaugat ca prima actiune ca primar va fi o discutie cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca pe tema sediul Filarmonicii de Stat Transilvania.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Sorin Apostu primar, #Apostu primar Cluj , #stiri PDL